İzmir, MAKTEK Fuarı’na ev sahipliği yapacak!

İzmir, MAKTEK Fuarı’na ev sahipliği yapacak!

Ticari iş birliği olanakları MAKTEK İzmir’de!

İhracat odaklı büyüme stratejisiyle milli ve yerli üretime odaklanan Takım Tezgahları Sektörü tamamlayıcı ekipmanları ile birlikte,  2018 yılında 728 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bu ihracatın yaklaşık 50 milyon dolarını üstlenen İzmir, otomotiv tedarik, savunma ve havacılık, kalıp, ambalaj gıda, ağaç işleme ve mobilya sektörlerinde kullanılan takım tezgahlarının yaklaşık yüzde 16’sına ev sahipliği yapıyor. Her yıl ortalama 185 milyon dolarlık makinenin İzmir’e kurulmasının farkındalığıyla takım tezgahları sektörünün buluşma noktası olan MAKTEK İzmir 2019 Fuarı, 500 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor.

Son dönemde sanayinin gelişimine paralel olarak büyüyen takım tezgahları sektörünün gelişiminde önemli bir yerde olan İzmir, otomotiv tedarik sanayisi, savunma sanayisi,  havacılık, döküm sanayi ve kalıpçılık sektörlerinin gelişiminde gözleri üzerine çekiyor.

2018 yılında 728 milyon dolar ihracat gerçekleştiren sektör özelinde İzmir, otomotiv tedarik, savunma ve havacılık, kalıp, ambalaj gıda, ağaç işleme ve mobilya sektörlerinde kullanılan takım tezgahlarının yaklaşık yüzde 16’sına ev sahipliği yapıyor. 2017 yılında 46 milyon dolar takım tezgahı ihraç eden Ege Bölgesi, bu rakamı 2018 yılında 55 milyon dolara çıkararak sektördeki gücünü ortaya koyuyor. Ayrıca sanayinin gelişiminde önemli bir rol üstlenen takım tezgahları sektörü Türkiye ihracatından da önemli bir pay alıyor. 2017’de 15 milyar dolar, 2018 yılında ise 20 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektör,  ekonominin gelişimindeki gücünü ortaya koyuyor. 

maktek-izmir-(1).jpg

Sektörün fotoğrafını çekiyor… 

İlk yarıyılda makine sektörünün ihracatından yüzde 7’lik pay alan İzmir’de 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek MAKTEK İzmir Fuarı, 500 milyon dolarlık iş hacmiyle Türkiye ekonomisi için önemli bir görev üstleniyor. Yılsonunda makine sektörünün ihracatını daha da artırma hedefiyle, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) işbirliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB), T.C. Ticaret Bakanlığı, KOSGEB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası destekleriyle sektörün fotoğrafını çekiyor. MAKTEK İzmir Fuarı, ayrıca takım tezgahları sektöründe Ar-Ge destekli inovasyon harikası ürünlere ev sahipliği yapacak. Ekonominin yapıtaşı olan sanayi kuruluşlarının temsilcilerini aynı çatı altında buluşturmaya hazırlanan fuar kapsamında; CNC ve universal talaşlı imalat makinaları, sac işleme makinaları, kesici takımlar, takım tutucular, CAD/CAM, PLM yazılımları, ölçü aletleri, kalite kontrol cihaz ve ekipmanları, kaynak ve kesme ekipmanları, kaynak makinaları, yedek parça, ısıl işlem donanımları, taşıma sistemleri, yağlama ve soğutma sistemleri sergilenecek.

Ticari iş birliği olanakları MAKTEK İzmir’de!

MAKTEK İzmir Fuarı özelinde; Savunma Sanayi’de faaliyet gösteren başlıca kurumların karar verici (stratejik planlama, proje yönetimi, satın alma, teknik yönetim vb.) bölümlerinden yetkililerin, ikili iş görüşme salonunda katılımcılarla özel iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi planlanıyor. Öte yandan TÜYAP; Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp, Ürdün ve Kahire'de var olan Tüyap yurt dışı ofislerinin yoğun tanıtım çalışmalarına ek olarak, 30’un üzerinde ülkede sahip olduğu temsilcilik ağı ve yurt içinde yayılmış 17 ofisinde yürüttüğü faaliyetlerle MAKTEK İzmir 2019’a hazırlanıyor.  Tüm pazarlama çalışmalarına ek olarak MAKTEK Avrasya Fuarlarında gerçekleştirilen “MAKTEK VIP Müşteri Ağırlama Programı’’nı da İzmir’de ilk kez gerçekleştirecek TÜYAP, program çerçevesinde katılımcıların önemli müşterileri için fuar alanında VIP imkanlar sunuyor. 

THY, MAKTEK İzmir Fuarı’nın resmi hava yolu oldu

Türk Hava Yolları “MAKTEK İzmir 2019” Fuarı’nın Resmi Hava Yolu olarak Turkish Conventions kapsamında İzmir varışlı dış hat uçuşlarında 2 Ekim – 16 Ekim 2019 tarihleri arasında uygulanacak belirli rezervasyon sınıflarında geçerli olacak indirimli ücretlerden yararlanabilmek için; https://www4.thy.com/TKC adresinin ziyaret edilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.