iZMiR MERKEZLi O KURUMDAN SKANDAL HAYVAN DüŞMANI UYGULAMA

iZMiR MERKEZLi O KURUMDAN SKANDAL HAYVAN DüŞMANI UYGULAMA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na açık şikayetimizdir...

Arif ÇAYAN / Medya Ege (Özel) - Gün geçmiyor ki ana haber bültenleri de dahil olmak üzere bir çok medya kuruluşundan son zamanlarda hayvanlara yapılan işkence ve katliamlara sürekli tanık oluyoruz. Bir skandal haber de bugün İzmir'den geldi. İzmir'in en büyük kuruluşlarından birisi olan kurum, personel içi yaptığı bir yazışmada hayvan düşmanı açıklamalarda bulunurken, personele kampüs içinde yaşayan hayvanlara ekmek kırıntısı dahi verilmeyeceğini, verenler hakkında işlem yapılacağını bildiren bir skandal karara imza attılar.

Biz de Medya Ege olarak bu konuyu açığa çıkartıyor; başta Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ve tüm yetkili birimlere şikayette bulunuyoruz. Sayın Eroğlu... Sizin ne kadar hayvansever uygulamalara imza attığınıza şahit oluyor ve bunu çoğu zaman da halkımıza haberlerle iletiyoruz. Hayvan dostu projelerinizi bizzat bakanlık olarak hayata geçirirken bu kurumun bu kararı ve uygulaması sizce doğru mudur? Bu karar hangi kanuna ve vicdana sığar? Bu kurum hakkında uygulanacak yaptırımlar olacak mı?

Bu skandal karara imza atan kurumun da iş yeri hekimine de sorularımız var... Öncelikle kurumun kampüsünde o kadar kedi ve köpek varken bunları belediyeye bildirip, yardım istediniz mi? Hayvanların da yaşam hakkı ve alanı olması gerektiğini dikkate alarak, hekim olduğunuz halde siz neden aşılarını ve tedavilerini yapmadınız? Bu konuyla ilgili alınacak en doğru karar, bu skandala imza atmak mıdır?

İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sayın Gökhan Özdemir'e sorumuz... Bu alınan karar hangi kanunun hangi maddesinde vardır. Bu kurum hekiminin kararıyla hayvanların yaşam alanından uzaklaştırılıp doğaya salınması veya barınaklara gönderilmesi mesleğinizin onurunu zedeleyecek nitelikte değil midir?

Son olarak da HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder'e soruyoruz: Bu konuyla ilgili size bilgi geldi mi? Bundan sonra neler yapacaksınız?

Not: Habercilik etiği açısından bu skandal karara imzasını atan kurumun adını haberde vermiyoruz. Ancak arayan tüm resmi kurum ve kuruluşlara bu kararı alan kurumun adını ileteceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.