İzmir Merkezli Paralel Operasyonunda Binbaşı Gözaltına Alındı

İzmir Merkezli Paralel Operasyonunda Binbaşı Gözaltına Alındı

O operasyonda şok gelişme...

İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında  hakkında "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" verilen Binbaşı Ö.G, Eskişehir'de  gözaltına alınarak İzmir'e gönderildi. 
 
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet  Başsavcıvekili Okan Bato'nun "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli  usulsüzlükler yapılarak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili FETÖ/PDY'ye  yönelik sürdürdüğü soruşturma kapsamında, hakkında nöbetçi mahkemece "yakalamaya  yönelik gözaltı kararı" verilen Binbaşı Ö.G'nin Eskişehir'de bir otelde kaldığı  tespit edildi. Ö.G, durumdan haberdar edilerek otele çağrılan askeri inzibatlar  tarafından gözaltına alındı.
 
Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı iç denetim biriminde görev yaptığı  öğrenilen Deniz Mühendis Binbaşı Ö.G, soruşturmayı sürdüren başsavcıvekili  Bato'ya ifade vermesi için İzmir'e gönderildi.
 
Operasyon
 
Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu İzmir  Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, "İzmir'deki askeri casusluk  soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin  inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda "FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı  Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanması"na yönelik soruşturma başlatmış,  aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey  yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, ikisi  amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığına  talimat göndermişti.
 
Operasyon kapsamında İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir,  Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de 8 kişi gözaltına  alınmış, 12 kişinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da  arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığına  gönderilen yazı doğrultusunda ise muvazzaf askerlerden Binbaşı H.Ö. merkez  komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca İstanbul'dan İzmir'e götürülmüş,  Tümamiral M.Z.U. ve Tuğamiral A.S.A. ile Binbaşı K.M, R.Z. ve Ö.G'ye ise sağlık  gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimat doğrultusunda adliyeye  götürülemedikleri öğrenilmişti.
 
Savcılık, gözaltındaki 8 kişi ile Binbaşı H.Ö'yü "tutuklanmaları"  talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk ederken, 5 muvazzaf asker ile firari 16 kişi  hakkında "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" çıkartılmasını talep etmişti.
 
İzmir 3. Sulh Ceza Hakimi Dilek Çeliktaş, ifadelerinin tamamlanmasının  ardından Binbaşı H.Ö ile M.K.C, H.K, Y.Ş, H.T, Ş.Y ve F.D'nin tutuklanmasına  karar verirken R.A ve Z.D hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirerek serbest  bırakmıştı.
 
Mahkeme hakimi, 2'si amiral 5 muvazzaf asker ile 16 firari hakkında da  "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" vermişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.