İzmir Mobilyacılar Odası'dan borç yapılandırma çağrısı!

İzmir Mobilyacılar Odası'dan borç yapılandırma çağrısı!

İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primi borçlarında yapılandırma çağrısında bulundu.

MİLLİ SERVET DOĞRU KULLANILSIN  

İzmir Mobilyacılar Odası üyelerinin önemli bir sorununu İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan gündeme getirdi. Başkan Özkoparan, “Meslektaşlarımızın kamu borçları nedeniyle e-hacizler ve banka hesaplarına blokeler uygulanıyor. Banka hesap hareketleri duruyor. Milli bir servet banka kasalarında atıl duruma düşüyor. Zaten zor ayakta durduğunu bildiren çok sayıda üyemiz sıkıntılarının giderilmesini talep ediyor” açıklmasında bulundu.

GECİKME ZAMLARINDA İNDİRİM YAPILSIN

Esnafın kamu borçlarının elinde olmayan nedenlerden kaynaklandığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, gecikme zamlarında indirim talep etti. Başkan Özkoparan, “Vergi ve SGK primi gecikme zamları enflasyonun çok üzerinde. Bankalardan kredi çekip kamu borçlarının ödenmesi daha akılcı bir yöntem haline geldi. 2019'un ilk 9 ayında şahıslar her 100 TL'lik gelir vergisinin ancak 37 TL'sini ödemiş durumda. Gecikme zammının enflasyon oranının yüzde 250'si olduğu bir dönemde tahsilat oranlarının bu düzeyde olması düşündürücüdür" şeklinde konuştu.

REFORM BİR YAPILANDIRMA ŞART

Üyelerinin geçmiş dönemlerdeki yapılandırmalara ekonomik şartlar nedeniyle uyamadığına vurgu yapan İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, hiçbir esnafın devlete borçlu kalmak istemediğini ifade etti. Başkan Özkoparan, “Gecikme zamlarında indirim yapılarak bir yapılandırma yapılması İzmir Mobilyacılar Odası Üyelerimizin genel bir talebi. Vergilerini ve SGK primlerini zamanında ödeyenle ödemeyen arasına bir fark mutlaka olmalıdır.  Zamanında elinde olmayan nedenlerle ödeyemeyen esnaflarında kendi kaderine terk edilmemesi gerekir. Reform bir gecikme zammı indirimi ile yeniden yapılandırma esnafımızın genel talebi. Bu oranın enflasyonun yüzde 50 fazlasını geçmeyecek şekilde belirlenmesinde büyük bir fayda görüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.