İzmir Müftülüğü'nden Manevi Destek Projesi

İzmir Müftülüğü'nden Manevi Destek Projesi

İzmir İl Müftülüğü’nün, iş dünyasına yönelik başlattığı ‘Manevi Destek Projesi’ ilk olarak Ülkü Grup'ta gerçekleştirildi.

Ülkü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, "Ölümlü dünyada ahiretimiz için de çalışmamız lazım. Cep telefonları şarja muhtaçsa, insanların da manevi şarja ihtiyaçları var” dedi.

Manevi Destek Projesi kapsamında Ülkü Grup’ta çalışanlarla bir araya gelen İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, iş hayatının yoğunluğu nedeniyle camilere gidemeyen personellerin maneviyatını güçlendirmek için proje başlattıklarını söyledi. Ülkü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü’nün ev sahipliğindeki toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Müftü Yardımcısı Suzan Yıldırım, İl Vaizi Sema Güneş, Merkez Vaizi Mehmet Malkoç ile Ülkü Grup çalışanları katıldı.

İzmir İl Müftüsü Balkan, işçi, iş veren ilişkisinin ‘kardeşlik’ muhabbeti içinde oluşması gerektiğini ifade ederek alın teriyle kazanılan paranın maneviyatla birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Balkan, hukukun verdiği hakların yanında manevi hakların da gözetilmesi gerektiğini belirterek, “Bu tür toplantılarla camilere gelemeyen ancak dinini öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza iş yerlerinde hizmet vererek onların da taleplerini yerine getireceğiz. Bu bir meşaledir. Buradan başladık, devam edeceğiz” dedi.

“BİRBİRİMİZİ DÜŞÜNMELİYİZ”
Ülkü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü ise tüm toplumun böyle bir manevi görüş alışverişine ihtiyacı olduğunu söyledi. Ülkü Grup çalışanlarının bir aile olduğuna dikkat çeken Ümit Ülkü “Aile olduğumuz için birbirimizin ahiretini de düşünmeliyiz. Bir araba nasıl yakıta ihtiyaç duyuyorsa, cep telefonlarının nasıl şarja ihtiyacı varsa, insanların da manevi şarja ihtiyacı var. Manevi şarjımızı almak maksatlı sizlerle güzel bir sofrada müftülüğümüzün gönderecekleri vaiz hocalarımızla, ister sizin belirlediğiniz, ister güncel konularda dini sohbetlerimiz olacak” diye konuştu.

“AHİRETE DE BİRİKİM YAPMALIYIZ”
Ümit Ülkü, ilk toplantının Ülkü Grup’ta yapılmasından çok mutlu olduğunu da vurgulayarak, “İnşallah bu hizmet buradan başlar, tüm iş yerlerine dağılır. Bu dünya ölümlü. Ahirete de birikim yapmamız lazım. Buradan alacağımız manevi bilgiyi, rabbim hayatımıza uygulamayı nasip etsin. Bu ortamlara başta benim ihtiyacım var. Bunun eksikliğini hissediyorum. Bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.