İzmir Narkotik ekiplerinden zehir tacirlerine büyük darbe

İzmir Narkotik ekiplerinden zehir tacirlerine büyük darbe

İzmir'de büyük uyuşturucu operasyonu

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarla Uyuşturucu Madde Ticareti yapan 75 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 30’u çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında;

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, İlimiz genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs, organizasyonların tespiti ve yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; Konak, Karabağlar, Bayraklı, Buca ve Bornova İlçelerinde bulunan park ve bahçelerde, Buca, Bornova, Karşıyaka, Konak, Çiğli ve Karabağlar İlçelerinde bulunan 10 ayrı ikamette, Konak, Bornova ve Buca İlçesinde bulunan 3 farklı işyerinde ve ilimiz giriş-çıkış noktalarında son 1 hafta içerisinde icra edilen 58 ayrı operasyon ve uygulama neticesinde 75 şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Yapılan aramalarda;

Satışa hazır hale getirilmiş poşetler ve meşe tabir edilen kilitle poşet ile kâğıtlar içerisinde 11.050 gr esrar,

Satışa hazır hale getirilmiş poşetler ve meşe tabir edilen kilitli poşet ile kâğıtlar içerisinde 5.160 gr metamfetamin,

Satışa hazır hale getirilmiş poşetler ve meşe tabir edilen kilitli poşet ile kâğıtlar içerisinde 1.733 adet ecstasy,

Meşe tabir edilen poşet ile kâğıtlar içerisinde; 100 gr kokain, 20 gr eroin, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 5.360 TL, 2 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek, 2 adet tabanca şarjörü, 14 adet tabanca fişeği, 19 adet tüfek fişeği ve 4 adet hassas terazi ele geçirilmiştir.

Tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan 15’i Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmış, 30 şüpheli şahıs ise çıkarılmış oldukları mahkemelerce tutuklanmıştır. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcıları ve organizasyonları tespit edilerek, uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.