İZMİR OPTİMUM’DAN GELEN AVM MESAJI!

İZMİR OPTİMUM’DAN GELEN AVM MESAJI!

Arif Çayan yazdı...

İzmir’in kapalı alanı en yüksek olan alışveriş merkezlerinden birisi İzmir Optimum Alışveriş Merkezi’nde bayram günü yaşanan tedirginlik ve korku içeride olanları, düşünülmesi gerekenler ise dışarıda olanlara düştü.

Neden çaldığı, nasıl çaldığı belli olmayan şekilde İzmir Optimum AVM’de yangın alarmları çalmaya başladı.

Binlerce metrelik kapalı alanda, serinlik içinde, bayramın ilk gününü ailesiyle, arkadaşıyla geçirmek isteyip de AVM’nin içinde bulunanları büyük bir panik aldı

Yurt dışındaki ülkelerde özellikle sık sık haberlere konu olan bir AVM felaketleri hafızalarda iyice yer edinmiş iken İzmir Optimum AVM’deki bu alarmın etkisini hafif beklemek zaten mümkün değil.

Kalabalık içinde kalanlar yürüyen merdivenleri koşarak inmek ve çıkmak isteyenler, koridorlarda ailesini alıp, bir an önce çıkışı bulmaya çalışanlar, anlamsızca birbirlerine bakarak, neden kaçtıklarını, nereye kaçtıklarını daha düşünmeden hareket edenler AVM’deki panikle beraber korkunun da artmasına neden oldu.

Kısa süre sonra alarmın hatalı alarm olduğu söylenmese de kalplerdeki panik ve korku, kafalardaki soru işaretleri o kadar kısa sürede gitmedi.

Hatalı da olsa birçok insan AVM’den çıkmayı, daha doğrusu kaçmayı tercih etti.

Ülkemizde, diğer ülkelerde olduğu gibi veya benzeri bir AVM felaketi yaşanmadı ama bu yaşanmayacağı anlamına da gelmiyor maalesef.

Bazen haberler, bazı insanlar için haber olmaktan çok, kafalarında fazla bir psikolojik sorun onlara yol gösterici oluyor maalesef.

Bir şeylerin olmasına tanık olmadan, haber konusu olmadan veya haberlerde izlemeden bizlere düşen de AVM’deki tedbirleri ve denetimleri daha fazla sıklaştırmak.

Basit güvenlik tedbirleri yüzünden AVM'ler bana oldum olası güvensiz bir kalabalık hali düşüncesi veriyor.

Normal şartlarda girdiğiniz yerden çıkışı bulup, çıkmanızın mümkün olmadığı AVM’lerde normal olmayan şartlarda çıkışları bulmak eminin bin katı daha zor olacaktır.

İzmir Optimum AVM gibi kapalı alan metrekaresi daha büyük olan AVM’lerde insanların güvenliğine dair ciddi adımlar atılmalı ve kurallar getirilmeli.

Kötü şeyler yaşanmadan, kötü şeylerin yaşanma ihtimali düşünülerek hareket edilmeli.

İzmir Optimum AVM’deki bu panik ve korku kaynağı hatalı da olsa bunun ilk mesajı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.