İZMİR ROMANI ‘SİYAH KOLTUK’ ÇIKTI

İZMİR ROMANI ‘SİYAH KOLTUK’ ÇIKTI

Aynalı Oda, Derin ve Islak Cinayet polisiye romanlarının yazarı Gazeteci Ali Eyce’nin son romanı ‘Siyah Koltuk’ yayın hayatına girdi.

Gazeteci Eyce, romanında yine İzmir’de gerçekleşen gerçek bir hayat hikâyesini anlattığını, İzmir’in roman yazmak için, özellikle de polisiye tarzı romanlar yazmak için büyük bir kaynak olduğunu belirtti.

aliroman.jpg

İzmirli Gazeteci Yazar Ali Eyce, dördüncü polisiye romanı Siyah Koltuk, yayın hayatına girdi. Uzun yıllar İzmir Adalet Sarayı’nda gazeteci olarak görev yapan Ali Eyce, haber yaptığı yıllarda takip ettiği olaylardan esinlenerek polisiye tarzı romanlar yazmaya başladı. İlk romanı Aynalı Oda’dan sonra, sırasıyla Derin ve Islak Cinayet romanlarını da kaleme alan Eyce, dördüncü romanı Siyah Koltuk da tamamlanarak yayın hayatına girdi.

20211126-210900.jpg

Romanlarında İzmir’de geçen ve gerçek hayat hikayelerini kaleme aldığını belirten Gazeteci Yazar Ali Eyce, “İzmir, roman yazmak konusunda, özellikle de polisiye tarzı romanlar yazmak konusunda büyük bir kaynak. Çok ilginç hayat hikayeleri ve çok düşündürücü sonuçları olan hayatların varlığıyla dolu. İzmir’in özgür yaşama ve hukuka olan inancı bu renkliliğin en büyük nedeni. İstanbul için çok şiirler yazarsınız bu bir gerçektir, aynı gerçek İzmir için çok romanlar yazarsınız gerçeğiyle aynıdır. Dilerim daha çok yazacak vaktim de gücüm de olur. İzmir romanlarındaki tat bütün insanları düşündürüyor ve hayatları sorgulatıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.