"İzmir, sadece tarihin değil, geleceğin de anahtarıdır!"

"İzmir, sadece tarihin değil, geleceğin de anahtarıdır!"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı için bir mesaj yayımladı.

Delican; hem kurtuluşun hem de medeniyet yolundaki en önemli başarıların altına imzasını atan İzmir'de yaşıyor olmaktan büyük onur duyduğunu ifade ettiği mesajında; İzmir'in; sadece tarih sayfalarına adını altın harflerle yazdıran bir şehir olmadığını, geleceğin ve medeniyet yolculuğunun da anahtarı olduğunu ifade etti.

 

Delican mesajında şunları kaydetti; "15 Mayıs 1919'dan 9 Eylül'e uzanan istiklal ve istikbal yürüyüşünün en önemli halkası olan İzmir;  emperyalizmin kirli ayakları altında ezilen vatan topraklarımızın kurtuluşu için gereken milli şuur ve ruhun dirilişine de öncü olmuştur. Tarihimizin bu meşale kenti; Cumhuriyetimiz ve değerlerinin bekçisi;  büyük ve güçlü Türkiye  hedefinin de tartışmasız en önemli parçasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Samsun'a çıkaran; silah arkadaşlarıyla birlikte Anadolu'nun dört yanında milli mücadele ateşini yakmasının ilham kaynağı, itici gücü olan bu şehir; onların emanetlerini büyük bir kararlılıkla taşımaya da muktedirdir. 


Atatürk; yıllar sonra geldiği İzmir'de; " İzmir;  halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu." sözleriyle işte bu gücün altını çizmiştir. Düşmanı; Anadolu'dan İzmir'e kadar sürükleyip denize döken yiğitlere; Kadifekale'de birer abide gibi yatan vatan evlatlarına borcumuz büyüktür. Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde süren ve İzmir'in kurtuluşu ile nihayet bulan bu eşsiz zafer yürüyüşünün tüm şehit ve gazilerini saygı ve minnetle anıyorum.  Emanetleri;  canımız pahasına başımızın üzerindedir."
 
İzmir için çalışıyoruz...
 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; mesajında İzmir'in bugün ve gelecek için de büyük potansiyel taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi;  "İzmir; demokrasiyi, barışı ve özgürlükleri içine sindirmiş, 8.500 yıllık zengin tarihsel ve kültürel birikimleriyle yüzünü her zaman aydınlığa dönmüş bir kent olarak; o gün nasıl ilklere imza attıysa, bundan böyle de atacaktır. Genetiğinde taşıdığı değerleri, hak ettiği kalkınma ve hizmet anlayışı ile bütünleştirebilmek için çalışıyoruz.  İzmir; Cumhurbaşkanımız için de, Başbakanımız için de ayrı bir öneme sahiptir. 16 yıllık hizmet yolculuğumuzun tartışmasız durağıdır. Verdiklerinin karşılığını alan bir kent olabilmesi için atılım ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İzmirli hemşerilerim hiç şüphe duymasın ki; yaşadıkları şehrin kalkınması ve tarihine, duruşuna yakışır bir büyüme göstermesi için hiçbir engel tanımayacağız."

Başbakanımız; Sabuncubeli’nden medeniyete bir kapı daha araladı...
 

Başkan Delican;  sözü sözde bırakmayan adımlar attıklarını ve Başbakan Binali Yıldırım'ın; İzmir'de bir kez daha heyecanla beklenen yatırımların düğmesine bastğını söyledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Başbakan Yıldırım'ın Sabuncubeli Tüneli'nde gerçekleştirdiği "ışık gördü" töreni için de tarihi bir gönderme yaparak şunları kaydetti; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtuluşunu izlediği Sabuncubeli; tarihi bir gün daha yaşadı. Başbakanımız bizzat katılarak ışık gördü töreni ile; büyük zaferin son durağından medeniyete açılan bir kapıyı daha aralamış oldu. Ayrıca; ülkemizde futbolun ilk oynandığı şehir olan İzmir'imizde, Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka Stadyumlarının temellerini atarak; yine heyecanla beklenen bir adımı daha attı. Hedefe kilitlenen, nereden kimden gelirse gelsin engel tanımayan halka hizmet yarışımız asla bitmeyecek."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.