İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri başarı öykülerini anlatıyor 

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri başarı öykülerini anlatıyor 

İZSİAD Basari Hikayeleri Sohbetleri online olarak devam ederken, son konuk ise Taykon Çelik Sanayi A.S. Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda İZSİAD Danışma Kurulu Üyesi Taner Telcioğlu oldu.

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, Covid-19 pandemisi nedeniyle online toplantılarına devam ettiklerini belirterek pandemi sona erdikten sonra da bu tarz online toplantıları yapmaya devam edeceklerini söyledi. Taykon Çelik Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan aynı zamanda İZSİAD Danışma Kurulu Üyesi Taner Telcioğlu’nu ağırladıklarını söyleyen Küçükkurt, iş yaşamı mücadeleler içinde geçen Telcioğlu’nun deneyimlerini üyelerle paylaşmak istediklerini kaydetti. 

telcioglu.png
 
İlk işinde 3 ayda battı

28-29 yaşına kadar başarısızlıklarınla mücadele içinde geçtiğini, zor şartlarda hayata atıldığını söyleyen Telcioğlu, garsonluktan çatı ustalığına, bahçe işçiliğine kadar birçok iş yaptığını söyledi. Almanya’da kısa bir süre kaçak işçilik dahil bir çok alanda çalıştığını belirten Telcioğlu, “30 yaşımdan sonra kendi işimi kurmaya karar verdim ve yanında çalıştığım çatı ustası ile kendi işime sahip oldum ancak 3 ay içinde battık” dedi. Ticaret hayatımın başlangıcında bu batışın çok çok önemli bir deneyim olduğunu söyleyen Telcioğlu, “Her yıkıldıktan sonra daha güçlü ayağa kalktım ve hayatın üzerine üzerine yürümeye devam ettim. Pes etmemek başarının sırrıdır” dedi. 
 
“Başarmak için başarıya ihtiyacınız olmalı”

2005 yılında üretici olmak için Taykon Çelik’i kurduğunu ifade eden Telcioğlu, “Başarılı olmanız için birinci koşul başarıya ihtiyacınız olması gerekli, benim de başarıya ihtiyacım vardı ve başardım” dedi. Başarının salt haliyle uzun süreli mutlak mutluluk getirdiğine inanmadığını, hazmedilmiş ve sürdürülebilir başarının mutluluk kaynağı olduğunu söyleyen Telcioğlu, “Başarıya giden yolda da 5 belirleyici unsur var. Sağlık, aile, eğitim, sosyal çevre ve hobi olarak bunları sıralayabilirim” dedi. 

“Hobileriniz sosyal çevrenizi ve vizyonunuzu genişletir”

İyi bir aile kurarak, sağlığınıza özenerek ve kendinizi geliştirerek iş yaşamında olmak gerektiğini vurgulayan Telcioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Sosyal zamanlarınızda da kendinizden daha yaşlı ve tecrübeli insanlarla bir arada olmak ve onları dinlemek kişisel gelişiminize ve vizyonunuza çok katkı sağlar, bende bu bakış açımdan dolayı öğrendiklerimden iş hayatımda çok faydalandım. Farklı alanlarda,  sosyalleşmenizi sağlayacak hobileriniz mutlaka olmalı. Çünkü farklı sosyal statülerden, eğitim ve gelir grubundan insanlarla bir arada olmanın yolu hobilerinizdir ve her kesimden insanla iletişiminizin olması sizin bakış açınızı da genişletir. Bu beş mihenk taşını gözeterek bir iş hayatı kurgularsanız başarıyı yakalarsınız. Ayrıca gençlere tavsiyem sektör atlamayın, bir sektöre odaklanın”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.