İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin üyeleri uzun ömrün sırrını öğrendi 

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin üyeleri uzun ömrün sırrını öğrendi 

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İZSİAD olarak ayda bir yapılan Çarşamba toplantılarında alanında yetkin ve etkin insanları ağırlayarak İZSİAD üyeleri ile bir araya getirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda Doç. Dr. Oytun Erbaş’ı ağırlamaktan memnun olduklarını söyleyen Küçükkurt, toplantı  sonrası Erbaş’a bir de teşekkür plaketi verdi. 

Mutlu aile ömrü uzatıyor

Sunumunda insan beyninin kapsamı ve insan ilişkilerinde genetik faktörünün önemini anlatan Doç. Dr. Oytun Erbaş, bir insanın en iyi yatırımın çocukları olduğunu söyledi. 6 12 yaş arasında çocukların kaliteli bir ortam, iyi bir eğitim ve huzurlu bir çevrede bulunmasının yaşam süresine doğrudan katkısı olduğunu söyleyen Erbaş, “Kaliteden kastım zenginlik ve her istediğinin alınması değil, iyi bir eğitim, huzurlu ve mutlu aile ortamıdır. Çocukluğunda bunlar sağlanmış insanların yaşam süresi uzun oluyor” dedi. 

8-045.jpg

Çocuklarınızı bilim ile tanıştırın

İnsan beynin zor öğrendiğini, bunun için de yeni bir şey öğrenirken uzun süreli tekrarlar ve pratik gerektiğine dikkat çeken Erbaş, “Kasaplık kasap yanında öğrenildiği gibi, bilim de bilim insanlarının yanında öğrenilir. Çıraklık çok önemli, çocuklarınızı bilim ile tanıştırın, bilim ortamlarında bulundurun, onlara emek verin. Neyle uğraşırsa çocuğunuz ona dönüşür, çocuklarınızın bilimle, kitapla, bilgiyle uğraşmasını sağlayın” diye konuştu. 

“Genetik önemli”

İnsanın gelişiminde ve karakterinde genetik faktörlerin büyük etki ettiğini söyleyen Erbaş, “Genetik kodların yüzde 65’i anneden geçer. Gen ve yaşadığın hayatın kalitesi uzun ve sağlıklı yaşam için en önemli kıstaslar. Genetik artı refah, eşittir uzun yaşam diyebiliriz” dedi. 
Keyif ve zevkin insanoğlunun temel motivasyonu olduğuna dikkat çeken Erbaş, “Sağlıklı yaşam için ne yediğinizden çok nasıl yaşadığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Uzun ve sağlıklı yaşamda mutluluk ve refah doğrudan etkili. Ancak sigara ve alkol temel düşmanlarımız. Akciğer kanserinin en büyük sebebi sigaradır, sigara ve alkol tüketmeyin” diye konuştu. 

“Kararlarınızı sabah alın”

İş dünyasında yöneticilerin davranış şekillerine ve karar alma mekanizmalarına da değinen Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Sabah alınan kararlarda mantık, akşam alınan kararlarda duygu faktörü baskındır. O yüzden işle ilgili kararlarınızı sabah alın. Ayrıca tatlı sert olmak hem ebeveynlikte hem de iş dünyasında önemli. Ne çok serbest bırakan, her istediğini veren olacaksınız, ne de çok kısıtlayan, baskı yapan bir kişi olacaksınız. Ortayı bulmak başarıyı getirir. İnsan ilişkilerinde de müşteri ilişkilerinde de temas, samimiyet, diyalog çok önemli. Müşterinizin elinizi sıkacaksınız, sırtını sıvazlayacaksınız, insani ilişki kuracaksınız. O zaman ürününüzü de satabilirsiniz, işi de alabilirsiniz”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.