İzmir şehidini son yolculuğuna uğurladı!

İzmir şehidini son yolculuğuna uğurladı!

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde, sel felaketinde kaybolan ve ardından cansız bedeni bulunan şehit asker Sefanur Parhan (23), İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde etkili olan yağış sonrası sel meydana gelmiş, mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giderken sele kapılan zırhlı askeri araçta kaybolan topçu onbaşı Sefanur Parhan’ın şehit olduğu belirlenmişti. Aynı zamanda AK Parti Çiğli İlçe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Fehminur Parhan’ın kardeşi olan askerin, terhisine 8 gün kala şehit olması herkesi üzüntüye boğmuştu. Şehit Parhan, Karşıyaka ilçesinde bulunan Hacı Mustafa Beşikçioğlu Camii'nde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

--+.jpg

Şehidin cenazesine; babası İbrahim Hakkı Parhan, annesi Tacide Parhan ve kardeşleri Tuğbanur, Sedanur ile Fehminur Parhan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, AK Parti il ve ilçe teşkilatları üyeleri ile yakınları katıldı. Şehidin ailesi ayakta durmakta güçlük çekerken, cenazeye katılanlar uzun süre gözyaşı döktü. Şehit için geçiş töreni yapılırken, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Söylediği parça yürekleri yaktı
 

Öte yandan, şehit askerin sosyal medya hesabında silah arkadaşlarıyla beraber söylediği bir türkü de ortaya çıktı. Saz eşliğinde “Su Misali” parçasını yanık bir sesle söyleyen Parhan’ın bu videosu dinleyenlerin içini acıttı. Video, sosyal medya hesaplarında da onlarca kişi tarafından paylaşıldı. Şehidin bir başka videoda da “Bir Fidan” türküsünü söylediği görüldü. Yine arkadaşının saz çalmasıyla türküyü duygu yüklü bir sesle söyleyen şehit askerin bu görüntüsü de yürekleri dağladı. Sefanur Parhan’ın şehit olmasının ardından sosyal medya hesabı taziye mesajlarıyla doldu. Özelikle söylediği türkünün altına onlarca yorum yapıldı.

Vatandaşları kurtarmaya gitmişti
 

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonrası derenin taşması üzerine mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giderken sele kapılan ve zırhlı askeri araçta kaybolan şehit topçu onbaşı Sefanur Parhan’ı arama çalışmaları sabahın erken saatlerinde başlamıştı. Yapılan çalışmalarda kayıp askerin cansız bedeni, olay mahallinin 800 metre ilerisinde bir ağaca sarılı olarak bulunmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.