İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda seçim itirazları sonuçlandı!

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda seçim itirazları sonuçlandı!

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (İzmir SMMMO) hafta sonu yapılan seçimlerine yapılan itirazlar sonuçlandı.

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın (İzmir SMMMO) hafta sonu yapılan seçimlerinde Oda’yı yıllardır yöneten Çağdaş Grup’un Oda başkan adayı Müfit Yıldırım, seçimlere 5. sıradan girdi ve seçilemedi, grubun ilk 4 sırasında yer alan üyeler yönetim kurulu üyesi oldu. Böylece Çağdaş Grup’un başkan adayı 32 yıldır ilk defa yönetim kuruluna giremedi. Seçimlerde 5 grup ittifak yaptı ve Değişim Grubu 2, Çağdaş Demokrat Grubu, Meslekte Birlik Grubu ve Cumhuriyetçiler Grubu birer yönetim kurulu üyesi elde etti. Vizyon Grubu ise yönetim kurulu üyeliği kazanamadı.

423.jpg

Sonuçlara itiraz

Pazar günü yapılan seçimlerde divan kurulu 1472 oy alan Çağdaş Grup’un 5 yönetim kurulu üyeliği kazanarak seçimlerden galip geldiğini ilan etti. Cumhuriyetçiler Grubu’nun yönetim kurulu adayı Erhan Yaşar seçimlerde 0.4 oy oranı ile yönetime giremediğinin ilan edilmesinden sonra Konak İlçe Seçim Kurulu’na giderek 21 sandıktan 9'unda sonuçlara itiraz etti. İtirazı değerlendiren seçim kurulu başkanı pusulaların işaretli olması gerekçesiyle Çağdaş Grup lehine iptal edilen 10 oyu, Cumhuriyetçiler Grubu lehine iptal edilen 1 oyu geçerli saydı. Ancak 3568 sayılı yasanın 40. Maddesi, 8. bendinde yer alan nisbi sistem çarpanı hesaplaması nedeniyle oy oranı çarpanı artı ve 0.40 ile kaybettiği seçimi 2.60’la kazandı ve oda yönetim kurulu üyesi oldu. Oda’nın 9 kişilik yönetim kurulunda Çağdaş Grup 4 oyla azınlıkta kaldı ve 32 yıl sonra Çağdaş Grubun Oda yönetimindeki iktidarı sona erdi. İttifak yapan ve protokole imza atan diğer gruplar ise Oda başkanlığı, Oda sekreterliği ve saymanlığı kazandı ve Oda’yı yönetme hakkı elde etti.

344.jpg

"32 yıllık saltanat bitti"

Çağdaş Demokrat Grubu adına konuşan Mehmet Çabuk, çoban ateşi ile başlayan çalışmanın bir zaferle sonuçlandığını ve Çağdaş Grup’un Oda üzerindeki 32 yıllık hakimiyetini sona erdirdiklerini söyledi. Çabuk, protokolde belirlenen kararların uygulanacağını, mazbataların alınmasının tamamlanmasının ardından Oda başkanının ve yönetiminin belirleneceğini vurgulayarak, ‘’Muhasebeci ve mali müşavirler geleceklerine sahip çıktılar. Artık ben yaptım oldu yok. Her şey yazıldığı gibi kurallar içerisinde olacak. Artık yeni bir dönem başlıyor’’ dedi.

gundem277.jpg

"Artık 13 Haziran var"

Oda yönetimine 2 yönetim kurulu üyesi sokan Değişim Grubu lideri Ali Yenidoğan ise artık 15 Mayıs’ın geride kaldığını, meslek kanununun çıktığı 13 Haziran’ın konuşulacağını söyledi. Söz verdikleri gibi şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini vurgulayan Yenidoğan, ‘’Odayı meslektaşlarımızla birlikte yöneteceğiz’’ dedi.

1238.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.