İZMİR SEV, EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIR

İZMİR SEV, EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Eğitim hayatında 20 yılı geride bırakan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları yeni eğitim ve öğretim yılına hazır.

2017- 2018 eğitim öğretim yılında bir ilke daha imza atmaya hazırlanan İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nda bu yıl Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) Programı uygulanmaya başlanıyor. Cambridge ve Oxford Brookes Üniversitelerinde geliştirilen ve dünyadaki birçok okulda uygulanan Mindfulness programı, öğrencileri hem akademik hem de sosyal yönden gelişmesine katkı sağlıyor.

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nın güçlü eğitimci kadrosu, farklı alanlarda planlanan ulusal ve uluslararası hizmet içi eğitim ve atölye çalışmaları ile yeni eğitim-öğretim yılına hazır. Eğitimde 20 yılı geride bırakan İzmir SEV’de bu yıl, Bilinçli Farkındalık (Mindfulness) Programı eğitim sistemine dahil ederek uygulanmaya başlanıyor.

 
Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, eğitim alanındaki güncel yaklaşımları ve yenilikleri yakından takip ederek, hizmetiçi eğitim programlarını okul mesleki gelişim programına sürekli entegre ediyor. İzmir SEV’in güçlü eğitim kadrosu; Masal Anlatıcılığı, Disiplinlerarası ve tematik çalışmalar, Geri Bildirim Verme, Farklılaştırılmış Eğitim ve Teknolojinin Eğitime Entegrasyonu gibi konularda birçok atölyede çalışmalar gerçekleştiriyor. İzmir SEV’in akademik kadrosu; alanında uzman kişilerin verdiği bu atölye çalışmalarıyla yeni bilgiler ediniyor, öğretim yöntemleri ile teknik ve stratejiler yönünden kendilerini güncelleme imkanı buluyor.

BİLİNÇLİ FARKINDALIK PROGRAMI
 

Dikkati yoğunlaştırmayı temel alan teknikler içeren Bilinçli Farkındalık uygulamaları, öğrencilerin duygu ve davranışlarını düzenlemeye, dikkatini ve akademik başarılarını arttırmaya ve farkındalık geliştirmelerine yönelik etkinlikleri kapsıyor. Cambridge ve Oxford Brookes Üniversitelerinde geliştirilen bilimsel programlara dayanan Bilinçli Farkındalık Programı, dünyadaki birçok farklı ülkedeki okullarda uygulanıyor. Program, öğrencilerin disiplin, kaygı ve odaklanma süreçlerine büyük katkı sağlıyor.

SOSYAL DUYGUSAL BECERİ EĞİTİMİ PROGRAMI
 

Öğrencilerin hem akademik yönden, hem de  sosyal ve duygusal yönden gelişimlerini hedefleyen Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları ayrıca geçtiğimiz yıl başlattığı İkinci Adım Eğitim Programına da devam ediyor. İkinci Adım Eğitim Programı; öğrencilerin bireysel olarak ihtiyaçlarını karşılaması için onlara küçük yaştan itibaren kendi öz yönetimlerini yapabilecek becerileri öğretiyor. Empati kurma, dürtü kontrolü, problem çözme ve öfke yönetimi gibi temel becerilerin gelişmesine yardımcı olan bu program, İzmir SEV’de anaokulundan 5. sınıfa kadar uygulanıyor.

Uluslararası Okullar Birliği (CIS) akreditasyonuna sahip olan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları; tüm yıl boyunca devam edecek olan bu akademik çalışmalarla, ulusal ve uluslararası platformdaki köklü kurum yapısını ve akademik güçlülüğünü daha da pekiştirmeyi hedefliyor.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.