İZMİR SEV’DE CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI

İZMİR SEV’DE CUMHURİYET COŞKUSU YAŞANDI

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, 94. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı hafta boyunca süren etkinlikle kutladı.

Kutlamalar kapsamında hafta boyunca Cumhuriyet Koşusu, söyleşiler, sergi açılışları, bilgi yarışması, Okul Meclisi seçimleri, halk dansları ve tiyatro gösterileri düzenlendi.

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nın öğrencileri, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetimizin 94. yılını coşku ve sevinçle kutladı. Hafta boyunca süren kutlamalarda birbirinden renkli ve anlamlı etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar kapsamında; hafta boyunca konuk yazarlarla söyleşiler, 21. Cumhuriyet Koşusu, Halk Dansları gösterisi, Okul Meclisi seçimleri, Bilgi Yarışması, Cumhuriyet Çocuklarıyız Sergisi, Cumhuriyet Pikniği ve tiyatro gösterisi gibi farklı içeriklerde etkinliklere yer verildi.

21. CUMHURİYET KOŞUSU 
 

İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nın kurulduğu günden bugüne düzenlenen Cumhuriyet Koşusu bu yıl da hafta boyunca her sınıf düzeyinde gerçekleşti. Cumhuriyet Koşusunda başarı kazanan öğrenciler, Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinde ödüllerini aldılar. 

OKULDA DEMOKRASİ ÖRNEĞİ


Cumhuriyet Bayramı kutlamaları haftasında gerçekleşen Öğrenci Meclisi  seçimlerinde tam bir demokrasi örneği yaşandı. İzmir SEV Öğrencileri, tüm adayların kendilerini tanıtan ve yıl içinde yapmak istediklerini anlatan sunumlarını izlediler.  Ardından, İzmir SEV’de Öğrenci Meclisi Başkan ve Başkan Yardımcısı seçimleri yapıldı. Tüm öğrenciler katlarda kurulan sandıklarda oylarını kullanarak seçimlere katıldılar. Heyecanla beklenen Okul Meclisi Başkan ve Başkan Yardımcısının isimleri, Seçim Kurulu oyların sayımını tamamladıktan sonra, Cumhuriyet Bayramı Töreninde açıklandı. 


Cumhuriyet Çocukları Sergilerinin açılması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, öğrencilerin Atatürk Müzesini ziyaretleri ile devam etti. Ayrıca İzmir SEV öğrencilerinin farklı konularda yayın yaptıkları SEV Radyo’da bu hafta Cumhuriyet Bayramı Özel Yayını yapıldı. Öğrenciler, Cumhuriyet pikniği, bilgi yarışmaları, gösteriler, söyleşilerle Cumhuriyet dolu bir hafta yaşadılar. İzmir SEV öğrencileri, Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinin kapanışında ise, marşlar eşliğinde “Cumhuriyet Pastası”nı kestiler. 


Özel İzmir SEV İlkokul Müdürü Dr. Özlem Altay Yücesoy, gerçekleşen etkinliklerle ilgili olarak; “Amacımız tüm öğrencilerimizin Ata’mızı anlamalarını, Cumhuriyet yönetimini tanımalarını, bu yönetimin bizlere sağladığı değerlerin farkında olmalarını ve Cumhuriyetin getirdiği kazanımlara sahip çıkmanın yollarını fark etmelerini sağlamak” dedi. Özel İzmir SEV Ortaokul Müdürü Sedef Özyiğit ise, “Her yıl olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı coşkusunu anasınıfından sekizinci sınıfa kadar tüm İzmir SEV öğrencileri tek yürek olarak doyasıya yaşadılar. Demokrasinin temeli olan Cumhuriyeti ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti ülkemizi koruyacak ve ilkelerinin ışığında yürüyen yeni nesiller yetiştirmenin sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.