İzmir Sev'de Paylaşım Günlerinde Eğitim Teknolojileri

İzmir Sev'de Paylaşım Günlerinde Eğitim Teknolojileri

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları tarafından dördüncüsü düzenlenen SEV’de Paylaşım Günleri’nin bu seneki teması “Sınıf Arkadaşım Teknoloji” oldu. 

Konuk konuşmacıların bilgileriyle öğretmenlerin sınıf deneyimlerinin harmanlandığı etkinliğe, Türkiye’nin farklı illerinden 200’e yakın eğitimci ve uzman katıldı.

2010 yılından bu yana eğitimcileri, eğitime dair bilgi, birikim, beceri ve vizyonlarını paylaşmak üzere bir araya getiren ‘SEV’de Paylaşım Günleri’ bu yıl “Sınıf Arkadaşım Teknoloji” temasıyla düzenlendi. Apple Çözüm Ortağı Pupa Tech, Microsoft Türkiye, Çözümtek ve Akıllı Testler firmalarının katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte; Inter Community School of Zurich eLearning Direktörü John Mikton, Seri Girişimci ve Fütürist Alphan Manas ve Microsoft Eğitim Çözümleri Uzmanı Serkan Bilgin konuk konuşmacı olarak yer aldı. 

EĞİTİMCİLER BİRBİRİNDEN ÖĞRENDİ
Sempozyumda; eğitimde oyunlaştırma, STEM yaklaşımı, SAMR modeli ile teknolojinin eğitime entegrasyonu, 3D Modelleme, Maker hareketi ve benzeri farklı eğitim teknolojileri ve disiplinler arası çalışmaların sunumları yer aldı. Katılımcıların tecrübelerini paylaştığı etkinlikte, eğitimciler birbirinden eğitime katkıda bulunacak birçok bilgiyi öğrenmiş oldu. Sunumlarda; öğrenmenin iyileştirilmesi için eğitim ile teknolojinin bütünleşmesinde, öğrencilerin bu son teknoloji cihazları kendilerini geliştirmek amacıyla ne şekilde kullanmaları gerektiği aktarıldı. Dijital vatandaşlıktan, dijital liderliğe doğru bir yönelim olduğu vurgulandı. Sempozyumda, “Mindfulness” (farkındalık) yaklaşımına da dikkat çekildi. Derinleşmeyi öğretebilmek için bireylerin, kutunun içinde veya kutunun dışında değil, kutunun olmadığı durumda düşünmeye yönlendirilmeleri gerektiği belirtildi. 

ÖĞRENME ARKADAŞI: TEKNOLOJİ
Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları Akademik Koordinatörü Alper Kalender, “Hızla gelişen teknoloji, her yeni gün yepyeni araçlarıyla hayatımızın vazgeçilmezi haline geliyor. Buna bağlı olarak sınıflarımızda da değişim, eğitim yöntem ve tekniklerimizde yenilikler kaçınılmaz oluyor. 21. Yüzyılda yetişen öğrencilerimizin çok farklı beceri ve vizyona sahip olabilmesi için teknoloji göz ardı edilemez bir güç halindedir. Bu tema çerçevesinde, hem öğrencinin hem öğretmenin, öğrenme ortamında, öğrenmesini destekleyen bir arkadaş olarak teknolojiyi kullanma yöntemlerini inceledik” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.