İZMİR SEV’DEN ANLAMLI SERGİ

İZMİR SEV’DEN ANLAMLI SERGİ

İZMİR SEV ÖĞRENCİLERİNDEN, VASARELY ESER İNCELEMELERİ

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdiği sanatsal çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Sanat projelerinde bir ilke imza atan İzmir SEV, Arkas Sanat Merkezi işbirliği ile optik sanat öncülerinden Victor Vasarely’nin eser incelemelerinden oluşan “SEVgili Vasarely” sergisini açtı

İzmir SEV öğrencileri, Victor Vasarely’nin yaşamı ve eserlerini inceleyerek projelerine başladılar. Sekiz hafta süreyle “Sanatın elementleri; çizgi, şekil, desen ve renk” çerçevesinde kendi tasarımlarını oluşturdular. Optik sanatın üçüncü boyut algısını amaç edinerek eserlerini düzenlediler. 10 Nisan 2017 tarihinde Arkas Sanat Merkezi’nde açılan Victor Vasarely sergisi içerisinde, öğrenciler kendi çalışmalarını sergileme fırsatı buldular. Profesyonel bir sanatçıyla işbirliği yapma gururu yaşayan öğrenciler, sergi açılışında heyecanlarını aileleriyle ve konuklarla paylaştılar. Sergi açılışında, ‘Sanatın Elementleri’ şarkısıyla konukları karşılayan öğrenciler, eserleriyle ilgili konuklara bilgi verdiler.

“SANAT MOTİVASYONLARINI YÜKSELTİYOR”

Özel İzmir SEV İlkokul Görsel Sanatlar Öğretmeni Gökben Özel, sanata yönelik çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini vurgulayarak, şu bilgileri verdi; “Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nda benimsediğimiz Sanat Eğitimi yaklaşımımızda; yaratıcı ve derin düşünceye ağırlık veren dersler planlıyoruz. “Project zero” sanat eğitimi yöntemi ile eser inceleme çalışmaları yapıyoruz. Sanatçı ve sanat eseri ile empati kurarak, derin anlama sorularına yanıtlar arayan öğrencilerimiz, sanata bakmayı öğreniyorlar. Sanatsever ve bilinçli birer sanat izleyicisi olmaları yönünde müzeler ile işbirlikli projeler üretiyoruz. Öğrencilerimizin sanat kültürleri ve sanata bakış açıları gelişirken, motivasyonları da yükseliyor. İzmir SEV’de sanata destek olan kurumlarla işbirlikli projelerimiz devam edecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.