İZMİR SEV’DEN ULUSLARARASI PROJELER

İZMİR SEV’DEN ULUSLARARASI PROJELER

Ülkesine ve ulusal değerlerine saygılı, tam donanımlı dünya vatandaşları yetiştirmeyi hedefleyen Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumlarının öğrencileri, bu yıl da birçok uluslararası projeye katıldı.

World Scholar’s Cup turnuvasına ev sahipliği yapan İzmir SEV öğrencileri, New York’taki JMUN Konferansı’na katıldı, TarihSEV projesi ile İtalya’ya, Koro Festivali için Verona’ya yolculuk ettiÖğrencilerini ülkesine ve ulusal değerlere saygılı, 21. Yüzyıl becerilerine sahip birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmeyi hedefleyen Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları, bu yıl da birçok uluslararası projeye imza attı. İzmir SEV’de, eğitim yılı boyunca, uluslararası kurum ve organizasyonlarla farklı içeriklerde programlar ve çeşitli uluslararası kulüp çalışmaları gerçekleştirildi. Projelerin bir kısmına ev sahipliği yapan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumlarının öğrencileri, ayrıca katıldığı birçok uluslararası turnuvadan da ülkelerine ödüllerle dönmeyi başardı.

 DÜNYA BİLGİNLER KUPASI

Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlenerek yarıştığı World Scholar’s Cup (Dünya Bilginler Kupası) turnuvasının bölgesel ayağında, bu yıl da ev sahibi Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları oldu. 77 takımın katıldığı turnuva, farklı şehirlerden gelen katılımcılarla renklendi. Özel İzmir SEV Ortaokulu öğrencilerinin turnuvada yer alan 11 takımı, bireysel olarak kazandıkları başarılar dışında, “Writing Team” Kompozisyon yazma takım sıralamasında birincilik, “Scholars Bowl Team” takım sıralamasında ise ikincilik kazandı.  

BM’NİN KÜÇÜK DELEGELERİ

İzmir SEV JMUN Kulübü öğrencileri, New York'ta gerçekleştirilen Global Classrooms International Model United Nations Middle Schools Conference’a katıldılar.  Bu yıl teması “The Art of Diplomacy/Diplomasi Sanatı” olan ve Birleşmiş Milletlerin simulasyonu olarak gerçekleştirilen konferansın kapanış töreni New York'taki Birleşmiş Milletler binasında yapıldı. Ortaokul düzeyinde dünyanın farklı ülkelerinden gelen yüzlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen konferansta, İzmir SEV öğrencileri, çeşitli komitelerde Bolivya delegasyonu olarak görev yaptılar.

 İTALYA’DA TARİH VE MÜZİK YOLCULUĞU

İzmir SEV 4. sınıf öğrencileri, TarihSEV projesi kapsamında, Avrupa Ortaçağ ve Rönesans dönemini çok özel bir araştırma ve inceleme gezisiyle zenginleştirdiler. Rönesans’ın kalbi Italya’da, sözel ve görsel olarak çalıştıkları tüm konuları yerinde inceleyerek pekiştirme fırsatı buldular. Floransa’da Dante’nin sokaklarında gezdiler; Ufizzi’de Boticelli’nin, Caravaggio’nun resimlerini incelediler; Vinci kasabasında Leonardo’nun evini ziyaret ettiler.

Özel İzmir SEV Ortaokulu Polifonik Korosu ise MüzikSEV programı kapsamında, Verona’da gerçekleşen Verona Koro Festivaline katıldılar. Uluslararası ve kültürler arası barışı hedefleyen bu anlamlı müzik etkinliğinde, İzmir SEV öğrencileri, ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler ve büyük alkış aldılar.

 UZAY KAŞİFLERİ NASA’NIN İZİNDE

İzmir SEV’in Uzay Kaşifleri Kulübü, bu yıl Londra'daki Archer Academy adlı okul ile birlikte NASA’nın hazırladığı program doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Öğrenciler, astronotların uzaya çıkmadan önce kendi ekipleri için oluşturdukları görev armalarını tasarlamak için hummalı bir şekilde çalışıyor. 

MİNİKLERDEN BÜYÜK PROJELER

İzmir SEV’in birinci sınıf öğrencileri, İngilizce dersinde, Amerika’nın California eyaletinde bulunan Village School’daki birinci  Sınıf öğrencileri ile ortak olarak geleneksel Monster Exchange Project ‘i gerçekleştirdi.İkinci sınıflar ise Disiplinlerarası Besinoloji projesi kapsamında, ülkelerine özgü bir yemeğin tarifini İngilizce yazılı olarak İngiltere’deki Radford Primary Academy öğrencileri ile paylaştılar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.