İzmir Skal Kulübü'nden Başkan Soyer'e ziyaret!

İzmir Skal Kulübü'nden Başkan Soyer'e ziyaret!

İzmir Skal Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Emre Gezgin eşliğinde Y.K üyeleri ile yeni dönem Başkanı Güner Güney ve Y.K Başkan Soyer'e ziyarette bulundu.

Emre Gezgin dünya ikinciliği filminde SKAL Dünya Kongresi’nin İzmir’de yapılmasına yönelik destek odaklı rol alan İBB Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür plaketi sunarak, döneminde başlayan Travel Turkey, Uzakrota gibi uluslararası platforma yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi & SKAL işbirliği hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Gezgin Visit İzmir platformunu Traveltech Startup örneği olarak nitelendirerek 2024 İzmir destinasyon projeksiyonunun DTÖ’nün ‘Akıllı Destinasyonlar’kriterleri ile uyum sağladığının altını çizdi ve Stratejik Planlama’nın turizm profesyonellerinin somut desteği ile uygulamaya geçebilme şansı olduğunu belirtti. 2018 – 2021 dönemi başkanı Emre Gezgin 1966 kuruluşlu İzmir Skal Kulübü (Uluslarararsı Turizm Profesyonelleri Derneği) yeni başkanı Güner Güney ve Yönetim kurulu üyeleri Bülent Tercan, Mine Güneş ve Murat Tolga Akın’ı Tunç Soyer’e takdim ettikten sonra Skal bünyesinde uluslararası ilgi odağı haline gelen İzmir’i yeni dönem yönetimin sürdürülebilir projeler ile olumlu esen bu havanın devamını sağlayacağına olan güven ve inancı vurguladı.

skal2.jpg

İzmir Skal Kulübü 2021 – 2023 Başkanı Güner Güney İzmir’in 2024 Dünya Kongresi adaylığı için Tunç Başkan’dan destek çağrısı yaparak yeni projelerini sundu. Güney, Visit İzmir’i Skal’ın uluslararası gücünden faydalanarak Tunç Soyer’in başkanlığında tüm dünya kulüplerine yönelik bir lansman toplantısı yapılmasını önerdi. Y.K üyesi Mine Güneş Kaya kırsal turizm ve sürdürülebilir turizmin destinasyon tanımlamasında yeni dönemde önemi bir yer teşkil ettiğinin altını çizerek İzmir’in bu bağlamda potansiyel değerlere sahip olmasının önemini vurguladı.

Tunç Soyer UNESCO Dünya Mirası değerlerimizin tanıtımında yurt dışı lobi faaliyetlerinin önemine değinerek İzmir Skal Kulübü’nden destek istedi. Tarihi Birgi kenti, Foça ve Çandarlı Kaleleri, Kemeraltı ve çevresi gibi bölgelerin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aday olduğunu belirten Soyer İzmir'in turizm potansiyelini büyütmenin dışarıdaki bilinilirliğini arttırmaya bağlı olduğunu vurguladı.

skal3.jpg

Yönetim kurulu üyesi Bülent Tercan’ın Destination İzmir başkanlığında Bergama başta olmak üzere UNESCO Kültür Miraslarının destinasyon zenginleştirmesi ve tanımlamasındaki önemini vurgulayan çalışmaları Skal bünyesinde özel yer teşkil ettiği bilinmektedir.

İzmir Skal Kulübü, son 3 senede turizmin gelişimine yönelik gerçekleştirdiği çalışma ve projelerin neticesinde üçü uluslararası olmak üzere aldığı dört ödülle turizm STK’ları içerisinde önemli bir yer edinmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.