İzmir Su Günleri Konferansında İZSU projeleri tanıtıldı

İzmir Su Günleri Konferansında İZSU projeleri tanıtıldı

Goethe-Institut İzmir öncülüğünde düzenlenen Suyumuz – İzmir Su Günleri Konferansı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.

Goethe-Institut İzmir öncülüğünde hazırlanan Suyumuz Projesi kapsamında İzmir Su Günleri Konferansı İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşti. Proje, kaybolan su kaynakları, çevre kirliliği ve sürdürülebilir su kullanımı gibi konuları tartışmak ve suyun geleceğine dair çözümler bulmak amacıyla akademisyen, sanatçı ve aktivistleri bir araya getirdi.

7.jpeg

İZSU’nun kurumsal paydaş olarak destek verdiği konferansın ilk gününde Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Birkan Acar yürüttükleri sosyal farkındalık projeleri hakkında bir sunum yaptı. Acar, “Gençlerin Konusu Gelecek”, “Gençler Dünyanın En Önemli KonuSUnu Konuşuyor” ve “İZSU Okullarda” gibi çeşitli yaş gruplarından gençlerle buluşarak su tasarrufu konusunda bilinçli nesiller yetiştirmeyi hedefleyen projelerdeki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

2.jpeg

Konferansın ikinci gününde, İZSU Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Mürüvvet Kılıç ile Ar-Ge ve Strateji Planlama Şube Müdürlüğü’nden Sinan Tuzlacı konuşmacı olarak katıldı. Kılıç “Endüstriyel ve Evsel Atık Suların Rehabilitasyonu ve Geri Dönüşümü” başlıklı sunumunda İZSU’nun atık su yönetimi vizyonu ve atık suyun geri kazanımı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Tuzlacı ise İZSU’nun suyu daha az karbon salınımı ile elde etmek ve suyun atıl kapasitesini kullanmak için geliştirdiği projelerden biri olan “Ters Şemsiye, Yağmur Suyu ve Enerji Hasadı Projesini tanıttı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.