İzmir tarihinin en büyük yatırımının temeli atılıyor!

İzmir tarihinin en büyük yatırımının temeli atılıyor!

Buca Metrosu’nda temel atma töreni gerçekleştiriliyor…

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ile gerçekleştirilen 3 milyar TL'lik Buca-Üçyol Metro hattının temelleri Şirinyer ESHOT Otobüs Son Durağı’nda düzenlenen etkinlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

s338176.jpg

Geçtiğimiz aylarda ihaleyi kazanan ve 3 milyar 921 milyon 498 bin TL teklif vererek tünel ve istasyonların yapım işini üstlenen Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş. ile imzalar atılmış ve sonrasında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'e olan aşkımızı göstermek amacıyla 14 Şubat'ta Buca Metrosu'nun temellerini hep birlikte atacağız" demişti.

14 Şubat Sevgililer Günü'nde ise Buca - Üçyol Metrosu için ilk kazma vuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreni Şirinyer ve Çamlıkule'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilirken, etkinliğe; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, parti ilçe başkanları ve binlerce vatandaş katıldı

d03b9dea-7837-40ff-a9d2-132a9afd01da.jpg

KILIÇ: ŞİRİNYER CAZİBE NOKTASI OLACAK!

Açılış konuşmasını yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kürsüye gelmesinin ardından “Yol uzundu ama iktidar çok yakın görüyoruz” dedi ve ilçelerine metro geliyor olmasının sevincini yaşadıklarını aktardı. Buca'da gerçekleştirdikleri projelerden detaylar vererek, "Tarihsel zenginliğin, kardeşlik kültürünün, hoş görünün beşiği Bucamızda, bugün tarihi bir ana hep birlikte tanıklık etmek için bir aradayız. İzmir’in en büyük yatırımı, Bucalıların hayali Buca Metrosu gerçek oluyor. Gururluyuz, heyecanlıyız ve çok mutluyuz. İzmir’in amiral gemisi Büyükşehir Belediyemizin kentimize kazandıracağı Buca Metrosu, 13,5 kilometre uzunluğu ve 11 istasyonuyla Türkiye’ninbirçokşehrinden daha büyük olan Bucamızaçağ atlatacaktır. Sadece ulaşımda değil, sosyal ve kültürel olarak da Buca,büyük bir atılım gerçekleştirme potansiyeline kavuşacaktır.

s178018.jpg

Metronun yanı sıra altyapı, rekreasyon alanları ve ulaşımı kapsayan birçok projede Buca, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini yakından hissetmektedir. Bunun en güzel örneklerinden birisi, birlikte gerçekleştirdiğimiz temizlik devrimidir. İzmir Büyükşehir Belediyemizin 28 temizlik aracını belediyemize hibe etmesi ile uzun yıllardır taşeronla yürütülen hizmetlerimizi kendi araçlarımızla yapmaya başlayarak çok önemli bir tasarrufu gerçekleştirmiş durumdayız. Bununla ilgili buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e tekrar Buca halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi ve minnetlerimizi iletiyorum.

img-1867.jpg

Büyükşehir Belediyemizin Buca’da ulaşımı rahatlatacak bir diğer yatırımı ise Buca-Otogar bağlantısıdır. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olan bu yatırım da kentimiz için hayati önem taşımaktadır. Kozağaç Deresi Islah Projesi de kentimizde bir altyapı devrimi niteliği taşımaktadır. İş bu proje ile yağışların yoğun olduğu dönemlerde yaşanan su baskınları tarihe karışacaktır. Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyemizin vizyon projelerinden biri olan Evka bölgemizdegerçekleştirilecek Portakal Vadisi Projemizdir. Portakal Vadisi, hemşehrilerimizin nefes alacağı bir lokasyon olacaktır. Bucalıhemşehrilerimiz, bu ödüllü proje sayesinde bisiklet ve koşu yolunda spor yaparken, piknik ve çocuk oyun alanlarından restorana kadar pek çok donatı alanında aileleri ile birlikte unutulmaz anılar biriktirecektir.

Şu an üzerinde bulunduğumuz alanda yakın zamanda gerçekleşecek Şirinyer Meydan projesiyle, yepyeni bir görünüm kazanacaktır. Burada yer alacak koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurlarından sergi alanına kadar pek çok hizmet birimini içerecek olan proje ile Şirinyer önemli bir cazibe noktasına dönüşecektir. Değerli Konuklar, Millet ittifakının desteğiyle “Derman belediyeciliği” dedik, “Martın sonu bahar” dedik. CHP belediyeciliğinin farkını ortaya koymayışiar edindik. Sorumluluğumuz büyüktü, layık olmaya çalıştık, çalışmaya devam etmekteyiz.

s845922.jpg

Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımanın yolu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yoldur. Bizler de, Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyete ve tüm kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkan bir yerel yönetim anlayışını Bucamızda hâkim kıldık. Göreve geldiğimiz andan itibaren önce durum tespiti yaparak çözüm odaklı bir belediyecilik anlayışıyla kente hizmet etmeye başladık.Bu doğrultuda yaklaşık 20 bin metrekare alanı kapsayan yeni parkları hizmete aldık, mevcut 100 parkımızı da yeniledik. Ek hizmet binamızı açtık, Kadın Sığınma Evimizde ise son aşamaya geldik.Her biri 3 bin metrekare olan 2 adet Sporium, 110 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdumuz, binlerce çocuğumuza hizmet verecek tam zamanlı üç yeni kreşimiz, Kızılçullu geleneğini yaşatacağımız Buca Bilim Sanat Merkezimiz gibi projelerimizle çocuk ve gençlerimizin geleceği için çalışıyoruz. Öte yandan kırsal kalkınma hamlemiz kapsamında 200 dönüm araziyi tarıma kazandırdık. Yetiştirdiğimiz ürünleri ise sosyal yardım olarak dağıtıyoruz. Aynı zamanda hasıl yem üretim projemiz çok ilgi görünce kapasite artırım kararı aldık. Engelsiz Tamir İstasyonumuza Engelli Merkezi’ni de ekliyor, saatte 160 ton asfalt üretecek plent tesisimiz ve modern şantiyemiz de hizmet kalitemizi arttırıyoruz.

whatsapp-image-2022-02-14-at-17-15-19-2.jpeg

GELİYOR GELMEKTE OLAN!

Burada sayamayacağımız pek çok altyapı, üstyapı ve sosyal sorumluluk projelerimiz için ilk günkü heyecanımızı taşıyoruz. Çok kıymetli katılımcılar, Bu hizmetlerde bizleri motive eden de İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere CHP’li belediyelerimizin yazdığı sosyal belediyecilik destanı oldu. Hepimiz Partimizin hanesine bir başarıhikayesi daha eklemek için çalışmaktan onur duymaktayız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve millet ittifakının diğer ortaklarıyla memleket için, güzel yurttaşlarımız için, çocuklarımız için, aydın bir gelecek için; Geliyor gelmekte olan! Kentimize gelecek olan Buca Metromuz da hepimize hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum."

a6072132-6f86-497c-9db2-9fabbde71a88.jpg

SOYER: TEK KURUŞ DESTEK ALMADAN KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPIYORUZ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise İzmir için tarihi bir gün olma özelliğine sahip bugünde yaşadıkları gururu şu sözlerle açıkladı:

“Geçmiş belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Hepsinin emeği var bu metroda. Maalesef Türkiye cumhuriyetinin kurulduğu günden bu yana tarihin en zor günlerini yaşıyor. Milletimiz bitap düşmüş vaziyette. İzmir’in kaderini değiştirecek Buca metrosunun temelini atıyoruz. Atamızdan aldığımız ilham ile, içinden bulunduğumuz vaziyetin imkansızlığını düşünmeden vaziyetimizi yerine geriyoruz. Ekonomik krizin tam ortasından İzmir tarihinin en büyük yatırımını başlatıyoruz.İzmir’in bugüne kadar gecikmiş Buca metrosunun yolculuğu bugün burada başlıyor. Buca Metrosu her gün İzmir nüfusunun 10’da 1'ini taşıyacak. Günde 10 İzmirliden 1’i yani 400 bin İzmirli bu hattı kullanacak. İzmir Körfezi ile Çamlıkule arasından mesafe 15 dakikaya inecek. Metro ulaşımın en yoğun olduğu saatlerde 90 saniyede bir hareket edecek, 20 tren seti çalışacak. Bu yatırımı merkezi hükümetten tek kuruş destek almadan tümüyle İBB imkanları ile yapıyoruz. Üstelik, ekonomik kriz koşulları altında. Bu başarının hikayesini anlatacağız.

img-1860.jpg

Buca Metrosu ile bölgedeki otobüslerimiz 13 bin 75 kilometre daha az yol ve 902 daha az sefer yapacak. Günlük en az 8 bin litre yakıt tasarruf sağlayacağız. Belediyemiz yıllık 48 milyon euro tasarruf edecek. Buca Metrosu kendi maliyetini karşılayan zekice yürüttüğümüz tasarruf projesidir. Bu hesap kamunun tüm kaynaklarını elinde tutmasına rağmen Buca Metrosunu getirmeyen veya getiremeyen hükümete İzmir'in güçlü cevabıdır. Türkiye 81 ilden oluşan bölünmez bir bütündür. İzmir bu bütünün ayrılmaz parçasıdır. Türkiye ve Ege ekonomisini kalbinin attığı yerdir. 4,5 milyon kişinin yaşadığı şehir Cumhuriyetimizin kalesidir. Ankara'ya seslenmek istiyorum. İzmir bu ülkede değil mi? İzmirliler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değiş mi? Biz İzmir'i demir ağlarla örüyoruz. Eş zamanlı yürüttüğümüz 6 raylı sistem projesi toplam 93 kilometre uzunluğunda. Üzerinize aldığınız 4,5 kilometrelik otogar projesi nerde? 7 senedir yatırım projesinde olmasına rağmen neden şimdiye kadar bir tek adım atmadınız?

İZMİR MEMLEKETİN AYDINLIK GELECEĞİNİN LOKOMOTİFİ OLMAYA DEVAM EDECEK!
Sözlerine devam eden Soyer, “3 yılda İzmir’de yaptığımız yatırım tutarı 11 milyar TL'yi aştı. Şu günlerde İzmir tarihinin en büyük yatırımını başlatmamız bu kararlı duruşumuzun sonucudur. Koşullar ne olursa olsun İzmir’in refahını büyütmeye devam edeceğiz. İzmir buna muktedirdir, daima muktedirdir. Buca metrosu İzmir için sadece bir ulaşım projesi değil, aynı manda istihdam kaynağıdır. 300’ü mühendis 2 bin 500 personel çalışacak. Buca metrosunda genç mühendis istihdamını zorunlu tutuyoruz. Türkiye'deki ilk sürücüsüz raylı sistemlerden bir olan Buca metrosu 11 istasyonu ile tüm İzmir trafiğine nefes sağlayacak ve trafikte yüzde 70 rahatlık sağlayacak Buca Metrosu ile 3 raylı hattımızı biri bine bağlıyoruz. Yani İzmir'i demir ağlar ile örüyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız Karabağlar metrosu ile General Asım istasyonunda birleşecek.

Pandemide belediye gelirlerimiz azaldı. Bu dönede vatandaşlar desteğimiz arttırırsak devam ettik hem de sözlerimizi tuttuk. İzmir halkının 4 gözle beklediği yatırımları teker teker hata geçirmeye devam edeceğiz. Bugün temelini attığımız Buca metrosunu İzmir'e 4 yılda tamamlayacağız. İnşaat devam etikçe ödemesi tıkır tıkır yapılacak. İzmir’de cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracak Buca metrosu ile ileriye taşıyacağız. İzmir memleketin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.