İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'ndan vefa örneği!

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası'ndan vefa örneği!

İTKO ve İŞKUR'un yıllardır işbirliği yaptığı kurumların temsilcilerini unutmayan oda yöneticileri, eğitim sınıfında kursiyerlerle birlikte İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, İŞKUR Konak İlçe Müdürü İbrahim Ay ile KOSGEB eğitmeni İlhan Başar’a plaket verdi.

İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliği altında10 yıldan beri girişimcilik eğitimleri düzenlediklerini belirten oda başkanı Muharrem Karakuş, ‘İTKO eğitim tesislerimizde 2010 yılından bu yana 6 binin üzerinde kişiyi mezun ettik. Sadece 2019 yılında 600 kişi mezun oldu ve 150 arkadaşımız kendi işyerlerini açarak istihdam yaratmaya başladılar. Yaptığımız eğitim çalışmaları ulvi bir iş. İnsanlara yeni iş imkanları yaratmak, ekonomiye katma değer sağlamak, hem kentimizin hem ülkemizin kalkınmasına destek vermek bize büyük mutluluk ve onur veriyor. Artık sistem değişiyor. Girişimcilik kurslarına katılmak isteyenler 2020 yılından itibaren internet ortamından bireysel başvuruda bulunacaklar. Ancak oda yönetimi olarak eğitim çalışmalarımızda bizlere destek olan kurum temsilcileri ile bundan sonra da gönül birliği içinde çalışacağız.’ diye konuştu.

İTKO yöneticilerinin esnaf sanatkarların içinde yaşattığı vefa duygusuna güzel bir örnek verdiklerini kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, İTKO’nun diğer kurumlara da yol gösteren eğitim çalışmaları ile İzmir’e önemli kazanımlar sağladığını söyledi.

Törende bulunan kursiyerlere de seslenen Mutlu, ‘İleride işyeri sahibi olacak, yanınızda insan çalıştıracaksınız. Buradan alacağınız belgeler duvarda asılı kalmasın. İstihdam yaratın, inovasyona önem verin, yeni modeller planlayın, üretin, girişimciliğin hakkını verin. Kurslarda edindiğiniz bilgiyi, beceriyi sektörünüze ve kentimize yararlı olacak şekilde sunun’ dedi.

İzmir’de uzun yıllar görev yaptığını hatırlatan İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak ise, ‘İlk günden beri çalışmalarımda İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun büyük desteğini ve katkısını gördüm. İTKO kurumsal bir oda. Her geçen gün ve ay eğitimlerin kalitesini ve verimliliğini artırarak bugünlere geldiler. Türkiye’nin yeni girişimcilere ihtiyacı var. Sizlerin de kursların ardından istihdam yaratarak İŞKUR’un yükünü paylaşacağınıza, ulvi davamıza katkı koyacağınıza inanıyorum’ şeklinde konuştu.

İzmir Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Sezai Apaydın ile İzmir Tuhafiye ve Manifatura Odası Başkanı Kemal Ateş’in de katıldığı törenin ardından  protokol üyeleri ve kursiyerler hep birlikte özel hazırlanan pastayı kestiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.