İzmir Ticaret Borsası'ndan tarım ticareti açıklaması

İzmir Ticaret Borsası'ndan tarım ticareti açıklaması

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Meclis Başkanı Barış Kocagöz, tarımın geleceği ve tarım ticaretinin sağlıklı işlemesine ilişkin ortak bir basın açıklamasında bulundu.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, etkileri her geçen yıl daha fazla ortaya çıkan iklim kriziyle mücadele etme konusundaki en önemli adımlarından biri olan Paris Anlaşması’nın Meclis gündemine geleceğini belirtmesinin sonrasında tarımın geleceği ve tarım ticaretinin sağlıklı işlemesi adına önemli olan bu konuya ilişkin ortak bir basın açıklamasında bulundu.

Kestelli ve Kocagöz'ın ortak açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Paris İklim Anlaşması'nı önümüzdeki ay Meclis’in onayına sunmayı planladıklarını açıklaması hem yaşanılır bir dünya hem de
ülkemizin geleceği için büyük ve olumlu bir gelişme. Paris İklim Anlaşması, 6 yıl önce imzalandığında nitelendirildiği gibi iklim ve çevre için tarihi bir adım olmuştu. Çünkü bu kriz doğaya ait veya doğal bir olay değil, insanın yarattığı bir felaket ve bunun da çözümü ancak akılcı ve bilimsel yaklaşıldığı ve hep birlikte hareket edildiği takdirde mümkün olacak. Paris Anlaşması sihirli bir değnek değil, fakat küresel iklim eylemi için uluslararası işbirliğini tesis eden bu ölçekteki tek araç.

b-kocagoz.jpg

Bütün dünyada hissedilen çevre değerlerine, eskisinden çok daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Paris Anlaşması’nın yanında, iklimde şu anki kötü gidişatın da gösterdiği gibi gerekli tedbirlerin alınması insanlığın olmazsa olmazı. Bunun yanında Dünya’da iklim krizini tek başına durdurabilecek hiçbir ülke yok; bu yüzden her ülkenin çözüme sorumluluğu oranında katkıda bulunması ve taşın altına elini koyması gerekiyor. Atılacak adımlarla ve ilgili düzenlemeleri yerine getirerek ülke olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağımıza inanıyoruz.

basliksiz-1.jpg

Anlaşmanın mecliste onaylanarak yürürlüğe girmesini, iklim değişikliğinden en fazla etkilenecek coğrafyalardan birinde bulunan güzel ülkemiz için hem bu tahribattan korunmak adına hem de sağlıklı bir refah toplumu yaratmak için büyük bir adım olarak görüyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.