İzmir Tiyatroları Derneği’nden Açıklama

İzmir Tiyatroları Derneği’nden Açıklama

Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü başkanlarından Prof. Dr. Semih Çelenk’e verilen cezayı protesto eden İzmir Tiyatroları Derneği, basın açıklamasında bulundu.

İzmir Tiyatroları Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Özgür Başkaya tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Prof. Dr. Semih Çelenk’e verilen cezayı protesto ediyoruz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü başkanlarından (bildiğimiz kadarıyla üniversite yönetiminin haksız görevden almasına karşı iki kez mahkemeden göreve iadesine ilişkin karar çıkan) saygıdeğer Semih Çelenk’e; süren davalar ve açılan soruşturma sürecinde, basına demeç verdiği gerekçesiyle, maaşından para kesilmesi cezası verildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

12856c93-a4b0-4086-8d41-1b48109f8517.jpg

Sosyal medya paylaşımları ve gazete demeçleri nedeniyle, yani bir profesörün kendini ifade etmesi sebebiyle cezalandırılmasını kabul etmek mümkün değildir. Üniversitede hocalar açıklama yapamayacaklarsa o kurumun ’üniversite’ olmasından bahsedilemez. Dokuz Eylül Üniversitesi’ni ‘düşünce özgürlüğü – düşüncelerini ifade etme özgürlüğü’ temel insan hakları ilkesine saygılı olmaya ve demokratik-özerk üniversite düşüncesini hayata geçirmek için enerjisini harcamaya, hattı zatında çağdaş ve çağcıl değerlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Dokuz Eylül Üniversitesi’ni antidemokratik uygulamalarından ve çağın gerisinde kalmış gülünç tavrından vazgeçmeye çağırıyor, süreci protesto ediyoruz.

Saygılarımızla"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.