İzmir Trafik Vakfı'ndan açıklama: "Trafik sorunlarının çözümü için çalışıyoruz"

İzmir Trafik Vakfı'ndan açıklama: "Trafik sorunlarının çözümü için çalışıyoruz"

İzmir Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kocabaş'tan açıklama

"İzmir Trafik Vakfı araç çekimi ve otoparklardan elde ettiği gelirleri, İzmir’in trafik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde kullanmaya devam ediyor" diyen İzmir Trafik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kocabaş, şu sözlere yer verdi:

"İzmir’de trafik sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla kurulan İzmir Trafik Vakfı araç çekimi ve otoparklardan elde ettiği gelirleri, İzmir’in trafik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde kullanmaya devam etmektedir.

Vakfımız faaliyete geçtiği günden bu yana, yaklaşık 2.5 yıllık süre içerisinde 5 otopark kuruluşu ile 17 çekici aracı faaliyete sokmuştur. İzmir merkezin büyük bir bölümünde çeki faaliyeti sürdürülmektedir. Araçların çekilmesi ile ilgili olarak; “Trafik polislerinin trafik akışına engel olan, yasak ve yanlış parklar gibi nedenlerle çekilmesini istedikleri araçları” çektiğimizi bir kez daha vurgulamak istemekteyiz. Çekilen araçlar kurum vakıf bünyesindeki otoparklara çekilmektedir. Vatandaşlarımız çekilen araçlarının plakalarını www.izmirtrafikvakfi.org adresine girerek, aracının hangi otoparkta olduğunu görebilmektedirler.

Vakıf, sözünü ettiğimiz süreçte ödediği vergi ve SGK primlerinin yanı sıra trafik ekiplerinin kentimize daha iyi hizmet edebilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli destekler vermiştir.

Vakfımız trafik ekiplerimizin kıyafetlerini yenilenmesinde, trafikle ilgili şehre yapılacak Trafik ve Emniyet duyurularının birinci elden verilmesi amacıyla İzmir Polis Radyosunun kuruluşu ile ilgili tüm finansman ihtiyacı karşılanmış, ayrıca telsiz görüşmelerinin iyileştirilmesinde önemli bir rolü bulunan telsiz rölelerine kışın da ulaşılabilmesi için arazi özellikli araç ithal edilmesini sağlanmıştır.

Son olarak Kasım 2017 ayında bu kez de kayıp/yakalamalı araçların tespiti için Emniyetçe alınan teknolojik cihazların monte edileceği 7 adet yeni otomobil temin edilerek faturalarını ödemiş ve Emniyetin hizmetine tevdi edilmiştir.

Gerçekleştireceğimiz projelerimiz arasında İl Milli Eğitim Müdürü ile mutabık kalınarak okullarda çocuklarımıza Trafik ve Trafik Kuralları Eğitimi verilmesi konusunda hazırlıklarımız devam etmektedir.

Vakfımızın gayesi doğrultusunda İzmirimizin trafik sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla var gücümüzle çalışmaktayız.  

Saygılarımızla."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.