İzmir Türk TV'ye nezaket ziyareti

İzmir Türk TV'ye nezaket ziyareti

Doğru Statü Koleji Genel Müdürü Fatih Gül, öğretmenler ve Basın Kulübü öğrencileri ile beraber İzmir Türk TV kanalına nezaket ziyaretinde bulundular.

İzmir Türk TV kanalını gezen Basın Kulübü öğrencileri kanalı çok beğendiklerini ve ilk defa bir televizyon kuruluşunu görmenin mutluluğu içerisinde kaldıklarını söylediler.

Basın kulübü öğrencileri, "Programımız hangi platformlarda yer alacak? Canlı Yayın Nasıl yapılır? Moderatörler neden yayın öncesi konukları ile konuşurlar? Canlı yayın yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Diyerek meraklı sorularını İzmir Türk TV Yön. Krl. Bşk. Recep Çakılkaya ’ya yönelttiler.

6633a45e6ebd4.jpeg

Çakılkaya ise öğrencilerin sorularını şu şekilde yanıtladı;

“Programlarımız Facebook, Youtube, IP TV, Canlı TV ve İnstagram üzerinden yapılıyor. IP TV ve Canlı TV ulusal yayınların yapıldığı platformdur. “

“Canlı yayın, Canlı yayın odaklı platformlar üzerinden Sosyal Medya Platformları yardımı ile yapılır. Canlı yayın yaparken mutlaka profesyonel yayıncı ekipmanları tam olmalıdır. Canlı yayın yaparken reji canlı yayın odaklı platform üzerinden bütün gerekli işlemleri sağladıktan sonra yayına başlar. Yayın esnasında kameraları değiştirerek izleyiciye görsel bir şölen oluşturur. “

“Moderatörler konukları ile beraber yayından 15 – 20 dakika önce gelerek yayın akışını ve soracakları sorular hakkında konuşurlar. “

“Canlı Yayın yaparken mutlaka hazırlıklı ve planlı olunmalı, İzleyiciler ile ilgili ve etkileşimli olunmalıdır. Yayın esnasında gelen yorumları ve soruları okuyarak onlarla iletişim kurulmalıdır. Yayın esnasında mutlaka reji ile göz temasında olmalıdır.”

Ziyaretin sonuna gelirken Basın Kulübü öğrencileri kendi buldukları haberleri sunacakları “Doğru Statü Koleji’nden Haberler Köşesi” adında program sunacaklarını ve o günü heyecanla beklediklerini söylediler.

dogru-statu-koleji-basin-kulubu-nden-izmir-turk-tv-ye-nezaket-ziyareti.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.