İzmir Ülkü Ocaklarından vefa

İzmir Ülkü Ocaklarından vefa

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın talimatlarıyla harekete geçen İzmir Ülkü Ocakları teşkilatı son yaptığı araştırmalarla İzmir’deki Ülkücü Şehit kabirlerinin bilinenden çok daha fazla olduğunu tespit etti.

İzmir Ülkü Ocakları teşkilatı son yaptığı araştırmalarla İzmir’deki Ülkücü Şehit kabirlerinin bilinenden çok daha fazla olduğunu tespit edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk, “Geçtiğimiz günlerde Sayın Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendi’den Ülkücü Şehitlerin kabirlerinin tespiti ve aziz hatıralarının yaşatılması ile ilgili talimat ve bilgilendirme aldık.

Genel Başkanımızın emirleri üzerine harekete geçtik. Genel Merkez Şehit Aileleri Birimi Yöneticimiz Abdullah Coşar’ın da delaletiyle İzmir’de kapsamlı bir arşiv taraması yaptık. İzmir’de dönemi yaşayan büyüklerimizi dinleyerek “şehitlerimize vefa çalışması” başlattık. Yaptığımız tetkiklerden önce 12 ülkücü şehidimizin kabrini biliyorduk. 10 ülkücü şehidimizin de kabirlerini tespit ettik. Tadil ve bakımlarını gerçekleştirme sürecimiz devam etmektedir. Tek tek ailelerine ulaşmak için seferberlik başlattık. Birçoğuna ulaşmış durumdayız. Önümüzdeki günlerde tamamına ulaşmış olacağız” açıklamasını yaptı.

izmirulkuocaklari3.jpeg

İzmir’de Kadın Ülkücü Şehit Var

“Yaptığımız arşiv ve saha çalışmalarında büyük acılar yaşandığını bir kez daha müşahade etmiş olduk.” diyen İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Bekir Sıtkı Hastürk, “Mesela Şehit bir ablamız var, Gülay Başova… İzmir Kız Lisesini bitiriyor ablamız. Üniversiteyi Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyor. Üçünçü sınıf. Çok da başarılı. Okuluna gitmek üzere otobüs durağında beklerken bir arkadaşıyla birlikte çapraz ateşe tutuluyor. Düşünsenize kız öğrenciyi çapraz ateşe alıyorlar. Orada ruhunu teslim ediyor ablamız…

Ailesi İzmir’e getirip defnediyor ablamızı. Onun gibi vatan sevdalısı, başarılı ve milletini sevmekten başka hiçbir suçu olmayanların aziz hatıralarının yaşatmak boynumuzun borcudur. En başta Sayın Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım’a Genel Merkez Sehit Aileleri Birim Başkanımız Abdullah Coşar’a, ilçe ocak başkanlarıma ve saha çalışmalarında bizlerle beraber çırpınan genç kardeşlerimize bu noktada tekrar tekrar şükranlarımızı arz ediyorum.” dedi.

izmirulkuocaklari1.jpeg

Destansı Mücadeleler, Masum Hayatlar

Açıklamalarına devam eden Hastürk son olarak; Kabirleri yeni tespit edilen şehitlerimiz Hayri Çolak, Hakan Saka, Vedat Tutaş, Fuat Enet, Özcan Doyuk, Sayit Acar, Mustafa Yılmazoğlu, Fehmi Osmancık, Ali Oktan ağabeylerimiz ve Gülay Basova Ablamızın isimleri sonsuza kadar ülkücü yüreklerde ve fikirlerde yaşatılacaktır. Milliyetçi Türkiye, Atatürk İdealleri ve Türk Birliği mücadelesinde şehit olan ülkücülerin mücadelesi hep görmezden gelinmeye çalışıldı. Ama bizlerin gönlünden ve fikrinden; dualarından ve niyazlarından onları hiç kimse ayıramadı. Makamları yüksek, mekanları cennet olsun. Çok yakın zamanda nurlu kabirlerinin yerlerini, ailelerini ve acı ama şerefli hikayelerini kamuoyumuzla paylaşacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum