İzmir üzerinde kara bulutlar

İzmir üzerinde kara bulutlar

5 yıl önce bugün, eli kanlı hain terör örgütü FETÖ’nün kalkışmış olduğu darbe girişiminin, Türk Milleti tarafından bozguna uğratıldığına değinen Başkan Şahin, 70 yıldır bu topraklarda oynanan oyunların son aşaması olduğunu vurguladı.

Başkan Şahin, “Yerli işbirlikçileriyle, bizim ordumuzun askeriyle, kendi uçak ve tankımızla insanlarımızın üzerine ateş edebilecek kadar hainleşmiş FETÖ militanları ülkemize, insanımıza saldırdılar, baş kaldırdılar. Türk Milleti, tarihinde olduğu gibi böyle bir belayı def etmesini bildi. Safralarından arınmış, daha güçlü olarak bugün 5 yıl önceki durumumuzdan çok çok ileriye geldik. Meclisimiz, özel kuvvetler bombalandı. Özel yetiştirilmiş polislerimiz yakıldı adeta. Hala operasyonlar sürüyor. Cenab-ı Allah bu milletin yüzüne baktı. Demokrasi çok büyük bir sınav verdi, Türk Milleti, öz iradesiyle başardı. Kendisiyle ne kadar övünse azdır. Ben bu vesileyle 15 Temmuz'da direnen 251 şehit 2200 gazimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

“O hain, Türkiye’ye getirilip derdest edilmeli”

FETÖ’ye operasyonların devam ettiğini belirten Başkan Şahin, bu operasyonlara sonuna kadar destek verdiklerini dile getirdi. Başkan Şahin, “ Operasyonların olmasını destekliyoruz. 251 şehidin ve 2200 gazinin, Türk Milleti’nin kırılan onurunun hatrı için, o hainin Türkiye’ye getirildikten sonra derdest edilip, yargılanması gerekiyor. Hesap sorulmadan vicdanlarımızın rahatlayacağına inanmıyoruz. Demokrasi havariliği yapan Avrupa, ABD ve Türkiye’deki bu adamların iz düşümleri demokrasi var diyorsa getirmeleri gerekiyor” sözlerini kullandı.

“Tunç Soyer, evinin önünü süpür önce”

Tunç Soyer’in, İzmir Körfezi’ni temizleme projeleri amacıyla, Gediz Nehri’nin başlangıç noktası Kütahya’ya gitmesini eleştiren Başkan Şahin, “ Sana ne Gediz Deltası’ndaki suların kirlenmesinden, İzmir Körfezi’ndeki kirli sular bitti de Gediz mi kaldı? Geçen hafta Burdur’daydı, Salda Gölü’nü incelemeye gitmiş. Evinin önünü süpür öncelikle. Ardahan’a, Burdur’a sonra bakarsın” sözlerini kullandı. Turgutlu’da, Salihli’de İzmir’in toplamından çok daha fazla alt geçit ve üst geçit bulunduğunu söyleyen Başkan Şahin, “İzmir’e gelmeyin, araca binmeyin, sokağa çıkmayın, evinizden dışarı çıkmayın diyorlar. İzmir çok önemli bir şehir. İnsanıyla, doğasıyla deniziyle, limanıyla, zeytiniyle. İzmir türkiye’nin en fazla süt üretilen şehir. Umarım “Pagos”çulardan kurtulup 2024’te hizmete önem veren bir belediyeye kavuşacağız” dedi.

“Bu şehrin hali ne olacak?”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, kentte bulunan araçların yüzde 25’i trafiğe çıktığında, yaptıkları işlerin kitlendiğini belirtmesine karşın, Başkan Şahin İzmir’de ne yaptıklarını sordu. Yerel yönetimin hayal dünyasında yaşamasından yakınan Başkan Şahin “Araç olmazsa trafik de olmaz deniyor. Yazık. Yerlerini de belirterek alt geçit üst geçit yapın diyoruz. Alparslan Türkeş, 1996 senesinde Karşıyaka’da Ordu Bulvarı’nı açmıştı, Günsazak Bulvarı olarak değiştirmişler. O bulvar hala açılmadı. Bir üst geçit 25 yıldır yapılmadı. Projesi hazır, ama insanlar tali yollarda rezil ediliyor” dedi.

“İzmir üzerinde kara bulut dolaştırıyorlar”

8 Temmuz 2021’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen “Demokrasi için bir nefes” mitingini, hiçbir basın kuruluşunun haber olarak geçmediğini ileri süren Başkan Şahin, burada CHP ve HDP’nin ortaklaşa bir çalışma sürdüğünü, bunun da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya çıkardığını açıkladı. Başkan Şahin, “HDP’nin eş başkanları, CHP milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, CHP İzmir İl başkanı kürsüye çıkıp konuşma yaptılar. Hiçbir yayın kuruluşu tarafından yayına verilmedi. Devlet Bahçeli, grup konuşmasında dile getirenceye kadar. Haberlere çıktı konu oldu, Evrensel’de mesela, Kürtçü kanallara mesaj vermelerini istediler. Ama bunu CHP’liler, başka partililer duymasın istediler. İzmir’de CHP ve HDP miting yaptı kimsenin sesi çıkmadı. HDP ile CHP ortak değil, değil mi? Biz de ‘yersen’ dedik. Toplumu buna alıştırılmaya çalışıyorlar. Medyada görmedi bunu” şeklinde konuştu.

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırı hakkında söz eden Başkan Şahin, İzmir üzerinde kara bulutlar dolaştırıldığını dile getirdi. Başkan Şahin, “Dışardaki konuşmalarımda da söylüyorum, HDP’ye yapılan baskındaki katil, bizim ne 30 bin üyemizle ne sosyal ne iş yaşamında ilgisi olmayan bir insandır. Bana bu garip geliyor. Bizim İzmir’de arkadaşlarımızın bir birlikteliği olur. CHP’lilerle, başka partililerle de ortak dostluklarımız tabii ki olur. Bu şahıs yanımızdan yöremizden geçmiş biri değil. MHP’yi, ülkücülüğü bırakın, sağ görüşlü bile değil. Bir tane bozkurt işaretli fotoğrafı var. Kılıçdaroğlu’nun da 20 tane var. Kılıçdaroğlu da mı ülkücü? Ülkücülerin üzerine, milliyetçilerin üzerine kurulmuş bir oyun. Biz kimseyi öldürmeyiz. Türk Milleti bunu yemez. Onlar başka şeyler beklemişlerdi. Bu mitingler buna matuf şeylerdi. Toplumda karşılık bulmadı. Sağduyulu Türk Milleti bu oyuna gelmedi” dedi.

"Bunlar elma, armut ve hıyarı yan yana koyup topluyorlar”

Bülent Kuşoğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu” söylemine gülen Başkan Şahin, ABD’nin henüz bir karar veremediğini espiriyle söyledi. Başkan Şahin, “ Amerika'ya çalışan toplum mühendisleri türk milletini bilmiyorlar. Onlar bizi cahil sanıyorlar. Seçim 2018’de oldu, 2019’da da yerel seçim oldu. Cumhur ittifakı yüzde 56 oy aldı. Cumhurbaşkanı yüzde 51le seçildi, en yakın rakibi 26'ydı, unuttuk bile. CHP’nin oyu yüzde 23. Ahmet’in oyunu, Mehmet’in oyunu toplarsam diyorlar. Matematikte elmalarla armutlar toplanır mı? Toplanmaz. Bunlar elmayı domatesi hıyarı yan yana koyup topluyorlar. Ülkeyi kaosa sürüklemeyi amaçlıyorlar. Ülke, Suriye’ye Libya’ya Azerbaycana bakmamalı onlara göre. Dünyada bir kaos oldu, nasıl olur da yüzyıl önce üzerine toprak döküp gömdüğümüz Türkiye, bugün bize Suriye’de Irak’ta karşımıza çıkar sorusunu soruyor dış güçler. 10 bin kilometreden senin Akdeniz’de ne işin var diyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin Akdeniz’de 1450 km sınırı var. Yunanistan’ın da 2 kmlik Meis Adası var. Bu demokrasi havarileri, Avrupa, Fransa İngiltere Amerika, burada Yunanistan’ın hakkı var diyor, Türkiyenin burada ne işi var? Türkiye de buna hakkımı yedirmem diyor. Türkiye’deki demokrasi de, insan hakları da, Amerika’nın çok üstünde. Türkiye’deki en garibin yaşam hakkıyla Amerika’daki zencinin yaşam hakkına bakın. Türkiye’de devletin vatandaşının boynuna basıp öldürdüğünü gördünüz mü? İran’da Suriye’de yaptığını söylemiyorum ABD’nin, merkezinde zenciye yaptığı zulmle Türkiye’deki insan hakları karşılaştırılabilir mi? 1965 senesinde aynı otobüse beyaz ve zenci binemiyordu. 100 yıl önce amerikanın sahiplerini öldürdüler. Bize diyorlar ki insan hakları, demokrasi, Ermeni bilmem nesi” sözlerini aktardı.

.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.