İzmir Valiliği'nden 9 Eylül'e davet

İzmir Valiliği'nden 9 Eylül'e davet

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü, İzmir Valiliği koordinesinde zengin içerikle hazırlanan bir programla kutlanacak.

İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü, İzmir Valiliği koordinesinde zengin içerikle hazırlanan bir programla kutlanacak. Program kapsamında, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgalini konu alan Unutma (Süleyman Fethi Bey) filmi, 9 Eylül akşamı İzmir Valiliği önünde ve aynı anda 20 farklı ilçedeki meydanlarda gösterime girecek.

Senaryosunu ünlü tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Burak Alp ve Satuk Buğra Yenilmez kardeşlerin yaptığı filmde, Yunan askerlerinin 22 süngü darbesiyle şehit ettiği Süleyman Fethi Bey’i oyuncu Cem Kılıç canlandıracak.

1200x627-yavuz-selim-kosger-kimdir-yeni-izmir-valisi-yavuz-selim-kosger-kac-yasinda-nereli-1591771496408.jpg

Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın komuta ettiği şanlı Türk askerinin zaferle girdiği İzmir’de, birbirinden anlamlı etkinliklerle 9 Eylül’ü coşkuyla kutlayacaklarını kaydeden İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Süleyman Fethi Bey’in de yeniden saygıyla ve minnetle anılmasına vesile olacak filmi İzmirlilere armağan ettiklerini söyledi. Bu filmin, İzmir’in işgali ve kurtuluşuyla alakalı çekilen ilk film olduğunu vurgulayan Vali Yavuz Selim Köşger, “Dününü bilmeyen bugünkü bayramı doya doya kutlayamaz. Tüm İzmirlileri 9 Eylül akşamı Konak Meydanı’nda ve 20 ayrı ilçedeki meydanlarımızda buluşup, bu anlamlı filmi izlemeye davet ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.