İzmir Valiliği'nden flaş açıklama!

İzmir Valiliği'nden flaş açıklama!

İzmir Valiliği, “Covid-19 salgını sebebiyle İzmir’de hastaneler doldu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu hastaneye çevrildi” iddialarına yanıt verdi.

Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi;

“İzmir’de hastaneler doldu, spor salonu hastaneye çevrildi” konulu haberler hakkında kamuoyu açıklaması. Bazı basın yayın organlarında “Covid-19 salgını sebebiyle İzmir’de hastaneler doldu, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu hastaneye çevrildi” konulu haberler yer almıştır.  30 Ekim günü meydana gelen depremden hemen sonra Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanesinin depremden en çok etkilenen Bayraklı bölgesine yakın olması sebebiyle, depremin yıkıcılığının ve meydana gelen hasarın büyüklüğünün ön görülememesi nedeniyle ihtiyaten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin spor salonu “Acil Müdahale ve Barınma Alanına” çevrilmiştir. 

sporsalonu.jpg

Görüntülerde yer alan ön müdahale ve acil servis alanı deprem sonrasında gerek duyulmadığı için boşaltılmış olup, asli kullanım alanına geri döndürülmüştür. Söz konusu görüntü ve içeriklerde Pandemi sürecinde kullanılıyor algısı yaratılmış olup, kamuoyu yanlış yönlendirilmiştir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.