İzmir Valiliği'nden otobüs bileti satış düzenlemesi

İzmir Valiliği'nden otobüs bileti satış düzenlemesi

İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü'nün açıklamasına göre İzmir Valiliği 18 yaş altına otobüs bilet satışı ile ilgili düzenleme yaptı.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nün açıklamasına göre İzmir Valiliği’nin Kararı ile o"n sekiz (18) yaşından küçüklere otobüs terminalleri ve acentelerinden bilet satışı" ile ilgili düzenleme yapılmasına karar verildi.

Karar, kamuoyuna şöyle duyuruldu:

İzmir İl sınırları içerisinde ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan, kayıp olan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz etkileyebilecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmaların önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi gereğince İzmir Valiliği’nin 20/08/2021 tarih ve 2021/211 sayılı kararı ile on sekiz (18) yaşından küçüklere otobüs terminalleri ve acentelerinden bilet satışı ile ilgili düzenleme yapılmıştır.

Şehirlerarası otobüs terminallerinde, hava yolları acentelerinde ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamaz.

izmir-otogari-680x365-c.jpg

18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanuni temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun yapmak istediği seyahate ilişkin bilgilerinin olup olmadığı teyit edilir, bu durum tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılır.

18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin seyahatten bilgisi olmadığının tespit edilmesi halinde, bu durum derhal kolluk kuvvetlerine bildirilir.

18 yaşından küçük olup da ilimizde veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayanlara belge gösterdiğinde bilet satışı yapılacaktır.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11.maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde aynı kanunun 66.maddesinde yer alan “İl Genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32'nci maddesi uyarınca cezalandırılır.” hükmü gereği işlem yapılacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.