İzmir Valisi Elban'dan 10 Kasım mesajı

İzmir Valisi Elban'dan 10 Kasım mesajı

İzmir Valisi Süleyman Elban, 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Elban, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin banisi, kutlu bir mücadelenin önderi ve insanlık tarihinin gördüğü en özel şahsiyetlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, 85. ölüm yıl dönümünde, bir kez daha minnetle, şükranla ve saygıyla yâd ediyoruz.

Kişisel ve liderlik özellikleriyle ülkemizin kuruluşunda, çağdaşlaşıp yükselmesinde en kritik rolü üstlenen, aziz milletimizin her daim büyük bir saygı ve sevgi duyduğu Gazi Mustafa Kemal, toplumumuzun muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefindeki en büyük ilham kaynağı olagelmiştir.

Gazi Paşa, çok az insana nasip olabilecek üstün meziyetleri, parçası olduğu milletine gönülden bağlılığı, tüm inançlara ve yaşam biçimlerine saygısı ile kadim medeniyetlerden miras bu milleti 'Ne mutlu Türk’üm diyene' şiarıyla vatandaşlık çatısı altında birleştirmeyi başarmış ve müreffeh bir toplumun temellerini atmıştır.

Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin emaneti vatanımıza sahip çıkarken, cumhuriyetin değerlerini ve kurumlarını koruyup kollamak, Türkiye’mizi birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden yüceltmek ve daha güçlü kılmak, ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuz ve görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; öngörüleri, eserleri ve yenilikleriyle milletimizin kaderine ve tarihin akışına yön veren, milletimizin kalbindeki en özel yerde taşıdığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun.”

vali-dr-suleyman-elban-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.