İzmir Valisi Köşger'den Anneler Günü mesajı

İzmir Valisi Köşger'den Anneler Günü mesajı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Anneler Günü mesajında "Annelerimiz, yetiştirdikleri sağlıklı, özgüvenli ve eğitimli bireyler ile toplumumuzun sağlam temeller üzerinde yükselmesinin de öncüsü olmakta, yaşamımız boyunca yolumuzu aydınlatmaktadır" dedi.

Anneler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyanın en zor ve ulvî görevlerinden birini üstlenmiş, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsali annelerimizin “Anneler Günü”nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ailenin temelini oluşturan sevgi, saygı, hoşgörü ve sabır gibi yüce hasletlerin sembolü olan annelerimiz; yetiştirdikleri sağlıklı, özgüvenli ve eğitimli bireyler ile toplumumuzun sağlam temeller üzerinde yükselmesinin de öncüsü olmakta, yaşamımız boyunca yolumuzu aydınlatmaktadır.

En güvenli sığınak bildiğimiz annelerimiz, geleceğimizin teminatı yeni nesillerin hayata hazırlanması yanında, millî ve mnevî değerlerimizin, eşsiz kültürümüzün ve kadim medeniyetimizin sonraki kuşaklara aktarılmasında da hayatî rol oynamaktadır.

izmirvalisi-yavuzselimkosger.jpg

Yüce dinimizin annelik makamına verdiği kıymet, “Cennet annelerin ayakları altındadır.” hadis-i şerifi ile gözler önüne serilmiş, kutsallık atfedilen annelerin, her zaman her şeyin en iyisine ve en güzeline layık olduğu da Peygamberimiz Hz. Muhammed tarafından açıkça ifade edilmiştir. Bu doğrultuda, cennetle müjdelenen annelerimizin sadece anneler gününde değil, ömürleri boyunca sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklanması, ebediyete irtihal edenlerin ise her daim hayırla yâd edilmesi elzemdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; cennet vatanımız için şehadete eren annelerimiz ve şehitlerimizin kıymetli anneleri başta olmak üzere, annelik duygusunu tadan, doğurmadan da annelik edebilen tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, evlatlarıyla birlikte sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.