İzmir Valisi Toprak: İzmir'e Mülteci Kampı Kurulmayacak

İzmir Valisi Toprak: İzmir'e Mülteci Kampı Kurulmayacak

İzmir'in Dikili veya Çeşme ilçelerinden birine mülteci kampı kurulacağı iddialarını yalanlayan Vali Mustafa Toprak, en güvenilir kaynak valiliktir dedi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, sürekli gündeme gelen İzmir'e mülteci kampı kurulacak iddialarına cevap verdi. Twitter hesabından iddialara cevap veren Vali Toprak, daha önce valilik tarafından defalarca ve net olarak böyle bir şeyin olmadığı belirtildiğini söyleyerek, "Anlaşılabilir-algılanabilir açıklamamıza rağmen Dikili-Çeşme vb ilçelere kamp yapılacağı uydurması üstünden açıklamalar iyi niyetli değildir" dedi.

İnternette bir çok haber sitesinde yer alan İzmir'in Dikili veya Çeşme ilçelerinden birine Suriyeli mülteci kampı yapılacağı iddiası İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından Twitter üzerinden yalanlandı. Bir çok defa kamp yapılacağı iddialarını gündeme taşıyanlara sert çıkan Vali Toprak, ortaya atılan kamp spekülasyonlarının iyi niyetli olmadığını söyledi.

Barındırma merkezi, geri gönderme merkezi'ne dönüştürüldü

Twitter üzerinden attığı tweetlerle İzmir Valiliği dışında hiçbir habere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Vali, Yunanistan'dan Türkiye'ye gelebilecek mültecilerin mümkün olursa feribot içerisinde işlem yapılarak İzmir'deki geri gönderme merkezine alınacağını belirtti. İzmir'deki Geri Kabul ve Barınma Merkezi'nin 750 kişi kapasitelik Geri Gönderme Merkezi'ne dönüştürüldüğü bilgisini aktaran İzmir Valisi Mustafa Toprak, bu merkeze getirilen mültecilerin ülkelerine geri gönderildiğini belirtti.

Vali Toprak, açık ve kesin olarak İzmir'deki herhangi bir ilçeye kamp merkezi kurulması kararı veya düşüncesi olmadığını belirtti. Vali'nin o tweetleri;

medyaege-multeci-kampi

Medyada yer alan bir çok habere göre Dikili'ye mülteci kampı kurulacağı öne sürülmüştü. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun; "Küçük bir yer yapılacağı söylense de duyumlarımıza göre Dikili’de 600 dönüme yakın bir yer belirlenmiş" açıklamasını yapmıştı.

Dikili Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin de Vali Mustafa Toprak'ın açıklamasına benzer bir açıklama yaparak, bölgede mülteci kampı kurulmayacağını mültecilerin geri gönderilmesi için işlem yapılacak küçük bir alan kurulacağını söylemişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.