İZMİR VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER, FOÇA’YI ZİYARET ETTİ

İZMİR VALİSİ YAVUZ SELİM KÖŞGER, FOÇA’YI ZİYARET ETTİ

Haziran ayında göreve atanan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, ilçelerdeki inceleme ve tanışma ziyaretlerinin ilkini Foça’ya gerçekleştirdi.

Vali Yavuz Selim Köşger, 2016 yılında tarihi dokusu korunarak restore edilen Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından, Foça’da yapılması planlanan Yaşlı Bakım Evi’nin Mera statüsünde bulunan sahasında, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından turizm amaçlı desteklenmesi planlanan Fransız Tatil Köyü’nde ve Mülkü YİKOB’a ait olan ve turizm amaçlı kapasite artırımı ile iyileştirme çalışmaları devam eden mera statüsündeki Foça Pollen tatil köyünde incelemelerde bulunarak, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e, 1967 yılından 2005 yılına dek Foça’ya 3 milyon turist getiren ve 3 bine yakın kişiye istihdam sağlayan Tatil Köyünün yeniden açılmasının ilçemiz için büyük önem taşıdığını ve bu konudaki gayretimizi anlattık. İlçemize yapmış olduğu ziyaret için teşekkür ediyoruz.’’dedi.

foto-(7)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.