İzmir Varyant Rotary'de Başkanlığı Ali Ziya Tuncel Devraldı

İzmir Varyant Rotary'de Başkanlığı Ali Ziya Tuncel Devraldı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Varyant Rotary Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Hakan Yüksel başkanlık görevini 2022-2023 dönem başkanı Ali Ziya Tunçel’e devretti.

İzmir Varyant Rotary Kulübü’de 2022-2023 Dönem Başkanı Ali Ziya Tunçel oldu. 2018 yılında kurulan ve yeni kurulan bir kulüp olmasına rağmen yürüttüğü sosyal projeler, dokunduğu hayatlar anlamında çok önemli işlere imza atan Varyant Rotary Kulübü kuruluşunun 4. yıl dönümünde geniş bir katılımla devir teslim törenini gerçekleştirdi.

Tüm dünyadaki Rotary Kulüplerinin yaşadıkları dünyayı daha güzel ve yaşanılır bir yer haline getirmek adına ortak bir hedef çerçevesinde gönüllü olarak çalıştıklarını kaydeden Varyant Rotary Kulübü 2021-2022 Dönem Başkanı Hakan Yüksel, “Yedi öncelikli hizmet alanımızdan hareketle geçen yıl 1 Temmuz'da göreve geldiğimizde önceliğimiz Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü, Anne ve Çocuk Sağlığı, Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi, Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma, Çevreyi Koruma ve Destekleme konularının tamamını kapsayan gerçek gıda günü, temiz nehirler günü, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve çocuk haklarının psikolojik ve hukuki boyutu, yerli malı haftası, Polio aşısı ile çocuk felcine son, dünya anlayış ve barış günü etkinliklerinin toplumda farkındalık yaratacak şekilde çeşitli sosyal faaliyetlerle gerçekleştirdik. Özellikle de kulübümüzün başlatmış olduğu ve son üç yıldır Uluslararası Rotary Vakfı nezdinde süregelen 36.000 USD değerindeki 5 adet çocuk Göz Tarama cihazının Manisa İl Sağlık Müdürlüğüne bağışlanması hepimizi çok mutlu etti.

varyant-rotaryde-baskan-ali-ziya-tuncel-foto-1-ali-ziya-guler-tuncel-gulay-sezen-hakan-yuksel.jpg

Bizler Varyant Rotary Kulübünde hizmet ve projelerimizle topluma, doğaya, çevreye olumlu katkılar sağladığımızı ve belirli farkındalıklar yarattığımızı hissetmenin haklı gururunu birlikte yaşıyoruz. Gelecek dönem de yine Varyant Rotary Kulübü olarak Başkanımız Ali Ziya Tunçel liderliğinde kulübümüzün hep birlikte daha iyisini, daha güzelini ortaya koyacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

varyant-rotaryde-baskan-ali-ziya-tuncel-foto-7.jpg

Varyant Rotary Kulübü 2022-2023 Dönem Başkanı Ali Ziya Tunçel ise yaptığı konuşmada, “2022-2023 yılı hizmet dönemi ile ilgili çalışmalarımız 2440. Bölge Federasyonu’nun düzenlediği başkanlar tanışma toplantısı ile başladı. Gelecek Dönem Federasyon Başkanımız Serdar Durusüt bu toplantı esnasında 26 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşecek olan Büyük Taarruz’un 100. Yıl dönümü etkinliklerini kulübümüze vermek istediğini ifade etmişti. Bunun yanı sıra 2 Temmuzda tüm bölgenin katılım sağlayacağı Anıtkabir ziyareti programı ve yine çağımızın en büyük sorunu olan iklim krizi proje çalışmalarının yürütülmesi görevi bölge tarafından kulübümüze verildi.

varyant-rotaryde-baskan-ali-ziya-tuncel-foto-4.jpg

Görev dönemimizin yaklaşması ile beraber bir kulüpte yapılması gereken ilk şey o kulübün her bir üyesinin komiteler aracılığı ile kulübün yaptığı hizmetlerin içerisinde bulunmasının sağlanmasıdır. Bizler de komitelerimizi kurarak görev dağılımlarını yaptık ve 2. Asamblemize kadar komite başkanlarımızın içine girmekte olduğumuz dönem ile ilgili projelerini ortaya koymalarını istedik. Diğer bir yandan da projelerimizden olan ve gençler ile buluşmamızı sağlayacak olan Gençler ile Matematiğin Büyülü Dünyası, Rotary Hastanesi, Her Pedal bir Fidan, Karbon Salımı ile Mücadelemiz, Büyük Taarruz’un 100. Yılında Söyleşiler ile Tarihimiz, Ekolojik Okuryazarlık, Postmodern İletişim ve Bizler, Toplum Liderleri ve Bilim adamları ile söyleşiler gibi pek çok başlığı içeren güzel bir dönem bizleri bekliyor.” şeklinde konuştu.

varyant-rotaryde-baskan-ali-ziya-tuncel-foto-5.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.