İzmir ve Ege'deki Sivaslılar'dan 2 Temmuz açıklaması

İzmir ve Ege'deki Sivaslılar'dan 2 Temmuz açıklaması

" Hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin şehri Sivasımızı da birbirimizi de ötekileştirmeden yaşamak tek amacımız olacaktır."

İzmir ve Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu, Madımak olaylarının 26. günü vesilesiyle bir açıklama yayımladılar. Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ımızda 2 Temmuz 1993 yılında düzenlenen; Pir Sultan Abdal Şenlikleri Organizasyonunda yer alan 33 Yazar ve Sanatçı ile 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere 37 kişinin yakılarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu menfur olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrıdan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dileriz. Kuşkusuz bu acı olayın en büyük mağdurları onlardır.

Bu Yıl Onur ve Gururla 100. Yılını kutladığımız 4 Eylül Sivas Kongresi münasebetiyle, tam bir Cumhuriyet Şehri olan Sivas’ımızda her zaman kültürel farklılıklarımız zenginlik olarak görülmüş, barış, kardeşlik, dostluk ve hoşgörü içerisinde birlikte yaşamak tek amacımız olmuştur. Fakat bu acı olay üzerine Sivasımız ve Sivaslı Hemşerilerimiz büyük bir önyargı ve haksızlıkla karşı karşıya kalmıştır. Bu menfur olay sonucu tüm Sivaslılar ve Sivaslı vatandaşlarımız da çok acı ve üzüntü duydukları bu olaydan dolayı mağdurdurlar.

Hiçbir zaman olmasını istemediğimiz bu insanlık dışı olayların bir daha yaşanmaması dileğimizle; Hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin şehri Sivasımızı da birbirimizi de ötekileştirmeden yaşamak tek amacımız olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.