İzmir ve Manisalılar adalet için yürüdüler

İzmir ve Manisalılar adalet için yürüdüler

Adalet Yürüyüşü"ne destek için CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir’den İstanbul’a başlatılan yürüyüş 4’üncü gününde, Manisa’nın Akhisar ilçesinde devam etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne destek için CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından İzmir’den İstanbul’a başlatılan yürüyüş 4’üncü gününde, Manisa’nın Akhisar ilçesinde devam etti.

Sabah saat 10.30 sıralarından Akhisar’ın Hürriyet Mahallesi’nden başlatılan yürüyüşte, İzmir ve Manisa’dan partililer el ele omuz omuza adalet için yürüdü. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in İl Başkan Yardımcılarıyla birlikte katıldığı adalet yürüyüşüne, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ile CHP’nin Menemen, Aliağa, Karabağlar, Soma, Kırkağaç ve Saruhanlı İlçe Başkanları da katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte, CHP’li yöneticilerle birlikte ön sırada adalet için yürüyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Akhisarlıları karanfiller sunarak selamladı. Adaletin simgesi terazi eşliğinde gerçekleştirilen yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşte; “Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek.”, “Adalet, adalet, adalet…”, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek”, “Vekiller içeride, damatlar dışarıda” sloganları atıldı. Adalet için yola çıkanları Akhisarlılar, alkışlarla destekledi.

Başkan ŞAHİN; “Herkes için adalet istiyoruz”

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na yargılandığı MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezası verilip tutuklanmasından sonra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ'lu’nun geçen 15 Haziran'da Ankara'daki Güvenpark'tan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilk günden itibaren destek veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Adalet Yüyüşü’nün ilk gününde Ankara’da olduğu gibi Akhisar’da da partilileriyle omuz omuza yürüdü.

Herkes için adaletin peşinde olduklarını söyleyen Başkan Tahir Şahin; “Adalet bir yaşam biçimidir. Toplumun her kesiminin özgürlüğü için yollardayız. Herkes için adalet istiyoruz. 80 milyon, bir arada ve huzur içinde yaşasın istiyoruz. 15 Haziran’da sayın Genel Başkanımızın yürüyüş talimatıyla çıktığımız bu yolda, adalet için yürümek çok büyük bir keyif ve onurdur benim için. Sayın Genel Başkanımıza bu yürüyüşü başlattığı için çok teşekkür ediyorum. Tam Tahir Şahin tarzı bir yürüyüş olduğunun da altını çizmek istiyorum. Yaşasın adalet” diye konuştu.

“FETÖ terör örgütü diyenler hapiste, FETÖ’yü savunanlar dışarıda…”

CHP Akhisar İlçe Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında CHP Akhisar İlçe Başkanı İsmail Şahin, “CHP Genel Başkanımızı onurlu eyleminden dolayı tüm Ege olarak kutluyoruz. İyi ki varsın Kemal Kılıçdaroğlu, tüm örgüt arkanda, Türkiye arkanda, Ege arkanda” sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu selamladı ve konuşmasına şöyle devam etti; “Cumhuriyet ve Sözcü Gazetesi yazarlarımız, ‘FETÖ terör örgütü’ diye yıllarca mücadele verdiler. Milletvekillerimiz parlamentoda Fethullah Gülen için ‘FETÖ örgüttür’ diye mücadele verdiler. Onların karşısında AKP milletvekilleri diyorlardı ki ‘Bu Hoca yüzyılın en değerli adamı’ ama yılan onları da soktu. Şimdi Fethullah Gülen’e FETÖ terör örgütü diyenler hapiste, o gün FETÖ’yü, Fethullah Gülen’i savunanlar dışarıda. Bunun için adalet istiyoruz ve bunun için yollardayız. Bunun için Türkiye’de tekrar diktatörlüğe son vereceğiz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün Türkiye’de hayır bileşenler mutlaka ve mutlaka parlamenter sistemi tekrar kuracağız. Öyle bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz ki; etnik yapı demeden, ayrışım yapmadan, kuzey, güney, doğu ve batı demeden Türkiye’yi kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz.”

GÜVEN ; “Mücadelemiz devam edecektir”

İzmir il örgütü olarak Akhisar gibi Türkiye’nin gözbebeği olan bir şehirde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu adalet istiyorum diyerek yollara düştü. Ankara’dan İstanbul’a yürüyor. Türkiye’de adalet, hukuk, adil bir mahkeme, adil bir yargılama olmadığı için, adalet artık mülkün temeli olmadığı için Genel Başkanımız bir yürüyüş başlattı. Bu şanlı ve anlamlı yürüyüşe bir anlam daha katmak için, Ege olarak katkı sunmak için İzmir’den yola çıktık. Mustafa Kemal Atatürk, Ulu Önderimiz 9 Eylül 1922’de İzmir’de bu Cumhuriyet’i ve bağımsızlığımızı bize emanet etti. Kurucu liderimiz İzmir’e, Türkiye’yi emanet etti. Bu emanete layık olmak için hep birlikte yürüyoruz. Taki bu ülkede demokrasi, barış, özgürlük ve adalet gelinceye kadar. Bağımsız Türk yargısı tekrar oluşuncaya kadar, tekrar hukukun üstünlüğü, Türkiye’de bağımsız yargılar kuruluncaya kadar bu mücadelemiz devam edecektir. Adalet herkes için gereklidir. Herkesin bir gün adalete ihtiyacı olabilir, bugün ki yönetimin de, bugün ki iktidarın da bir gün adalete mutlak ihtiyacı olacaktır. Onun için sevgili arkadaşlarım adalet bir ülkenin düzeninin en önemli unsurudur. Bu unsuru kaybedersek devletimizi kaybederiz. Atatürk’ün bize mirası olan Cumhuriyet’i riske atarız, bugün bu risk altındayız. Onun için adaleti bu ülkede tekrar inşaa etmek zorundayız. Bu mücadelemizin anlamı da budur, bu mücadele Cumhuriyet mücadelesidir, barış mücadelesidir, özgürlük, insan hakları mücadelesidir”diye konuştu.

Bu büyük kavga zaferle sonuçlanacaktır

Gazeteci tutuklanmasında Türkiye'nin dünya sıralamasında birinci olduğunu ve gazetecilerle birlikte parlamenter üyeler, öğrenciler ve öğretim üyelerinin de derhal serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Asuman Ali Güven açıklamalarına şöyle devam etti; “Bu mücadelemiz haklı bir mücadeledir, kutlu bir mücadeledir, tarihi bir mücadeledir. Bu dünyadaki üçüncü büyük yürüyüştür. Çin’de, Hindistan’da ve şimdi Türkiye’de oluyor. Bu büyük kavga zaferle sonuçlanacaktır. Tarihe altın harflerle yazılacaktır, bundan hiçbiriniz kuşku duymasın.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.