İzmir vekilleri tartıştı: İzmir afet bölgesi ilan edildi mi?

İzmir vekilleri tartıştı: İzmir afet bölgesi ilan edildi mi?

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ve AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya arasında ‘afet bölgesi’ tartışması yaşandı.

MEDYA EGE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce’de 23 Kasım’da meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce’yi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan etmesi İzmir’de tartışmaya konu oldu.

3086369-620x410.jpg

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile 30 Ekim İzmir Depremini hatırlatarak İzmir’in Afet Bölgesi ilan edilmediğini “Düzce’nin deprem sonrası afet bölgesi ilan edilmesi kararı doğrudur, destekliyorum. Ancak 30 Ekim 2020’de çok şiddetli bir deprem yaşayan, ölümlerle sarsılan, yıkılan binaları ile perişan olan İzmir’i niye afet bölgesi ilan etmediniz? İzmir’e, İzmirli’ye kastınız nedir, açıklayın” ifadeleri ile açıkladı.

mahmut-atilla-kaya-2cbb6d.jpg

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, Sertel’in iddiasını yalanlayarak 30 Ekim Depremi sonrasında genel hayata etkili afet bölgesi edildiğini iddia etti. Kaya açıklamasında “12.11.2020 tarih 156178 sayı ve devamında alınan dört kararla, 30 Ekim 2020 İzmir depreminin genel hayata etkili afet olduğuna dair karar verilmiştir. Şahsınız ve partiniz yalanı alışkanlık haline getirmiştir. Bir afet üzerinden yaptığınız çirkin siyaseti kınıyorum. Ayıp!” ifadeleri ile Sertel’i eleştirdi.

fizz3o8wqaecwnz.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.