İzmir Vekillerinden İmamoğlu'na destek

İzmir Vekillerinden İmamoğlu'na destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na hapis cezası ve siyaset yasağı kararı verilmesine İzmir siyasetinden tepkiler yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar açıklandı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Karara İzmir siyasetinde de yankılara sebep oldu. Çok sayıda milletvekili ve belediye başkanı karara tepki gösterdi.

Diğer yandan İzmir'deki belediye başkanları ve ilçe başkanları yarın İstanbul'a davet edildiği öğrenildi.

y.jpeg

Selin Sayek Böke

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu İstanbul halkının sandıktan iki kez çıkmış iradesidir. Düzmece bir davada verilen siyasi karar halkın iradesini hedef alan bir darbedir. Halkın iradesinin önünde hiçbir güç duramaz. Adaleti ve demokrasiyi hep birlikte kuracağız!

Tuncay Özkan

Tarihten ders almayanlar ahmaktır! Halkın vicdanında kazanmış Ekrem İmamoğlu'nu mahkeme salonlarında kumpaslarla yenemezsiniz. 800 bin farkla ders veren milletimiz bunun hesabını yine sorar! #İstanbulYargılanıyor

Mahir Polat

Bu kararla 16 milyon İstanbullunun iradesi yok sayılmıştır. Tüm hukuksuz kararlarınızın hesabını vereceksiniz. Halk iradesi sizi sandığa gömecek ve bu ülkeye hak, hukuk ve adalet gelecek. İstanbul’u iki kere kazanan Başkanımız @ekrem_imamoglu’nun yanındayız.

Aytun Çıray

Asıl mahkûm olması gerekenler Anayasa ve kanunları defalarca delen YSK üyeleri olması gerekirken Sn @ekremimamoglu'na siyasi ceza verdiler. Yılmak yok. Yaşasın hürriyet kahrolsun istibdat!

Müsavat Dervişoğlu

Halk egemenliği ilkesi, bizzat iktidar tarafından rafa kaldırılmıştır. Bugün sadece @ekrem_imamoglu’na oy verenlerin veya İstanbulluların değil; tüm vatandaşlarımızın hakkı ve hukuku çiğnenmiştir. Hukuk tanımaz bu düzeni değiştirecek, milli iradeyi yeniden hâkim kılacağız!..

Kamil Okyay Sındır

Güzel İstanbul'umuzun akılla, bilimle, uzlaşıyla, bir arada barış ve özgürlük içerisinde yönetilmesine engel olamayacaksınız... Yargılanan Ekrem İmamoğlu değil, 16 Milyon İstanbullu ve onun hür iradesidir. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Bu açıkça faşist bir darbedir. Tck 123/3A 125/6 43 2 maddesi yollamasıyla 2 yıl 7 ay 53 madde uygulandı ve siyasi yasak verdi. iktidar, tarihte görülmemiş bir “adalet” rezaletine imza attı! #İstanbulYargılanıyor

Ednan Arslan

16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkan @istanbulbld Başkanımız @ekrem_imamoglu’nun Fotoromana iade ettiği ‘ahmak’ sözü üzerinden yürütülen dava hukuki değil siyasidir. Yasaya, hukuka ve kamu vicdanına karşı verilen kararı tanımıyor kabul etmiyoruz. #İstanbulYargılanıyor CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Cenazemizden dolayı bugün Saraçhane’de değilim ancak kalbim sizinle @ekrem_imamoglu 16 milyon İstanbullunun iradesine yapılan bu darbenin hesabını soracağız, İstanbullu soracak, tüm Türkiye soracak!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.