İzmir Veteriner Hekimler Odası'ndan çağrı

İzmir Veteriner Hekimler Odası'ndan çağrı

İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir'den açıklama

İzmir Veteriner Hekimler Odası, Türkiye’de Bilimsel Veteriner Hekimliği Eğitiminin Başlamasının Yıldönümü mesajında önemli bir çağrıda bulundu. İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Bu yıl 176. Yılının kutlandığı, Bilimsel Veteriner Hekimliği Eğitiminin Başlangıcının yıldönümünde, sayısı son yıllarda giderek artan Veteriner Fakültelerinde kalitenin artırılmasına dair çağrı yapmak istiyoruz.

Artık Dekanlar Konseyi de başka Veteriner Fakültesi açılmamalı noktasında hemfikir olduğuna göre, bilimi temel alması hedeflenen üniversitelerimizin Değerli Rektörlerine sesleniyoruz. “Lütfen Veteriner Fakültesi açılması yönünde girişimlerde bulunulmasın ve mevcutta bünyenizde Veteriner Fakültesi var ise onlardaki eksikliklere ve ihtiyaçlara kulak verin.”

Çünkü sayıca artıp kalitesine katkı koymadığınız eğitim kurumları ne yazık ki kaliteli bir eğitim verememektedir. Bu da doğrudan biz meslek odalarını ilgilendiren bir konudur. Sahada karşılaşılan tüm sorunlar temelden gelen mesleki eksikliklerden kaynaklanmaktadır.

Bundan sonraki amaç Veteriner Hekimliği mesleğinin her zaman olduğu gibi bilimsel çizgisinden ödün vermeden yetiştirdiği öğrencileri ile ülkemiz için daha faydalı işlere imza atması olmalıdır.

Bizler her ne kadar meslek içi eğitimlerle, seminerlerle, çeşitli etkinliklerle meslektaşlarımızın gelişimlerine katkı koymaya çalışsak da temelin sağlam olması çok çok önemlidir.

Mevcut durumda alt yapısına çok da özen gösterilmeden açılmış olan fakültelerimizde titizlik ve özveri ile Veteriner Hekim yetiştirmeye çalışan değerli Öğretim Üyesi meslektaşlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.