İzmir Veteriner Hekimleri Odası'ndan Kuduz Günü açıklaması!

İzmir Veteriner Hekimleri Odası'ndan Kuduz Günü açıklaması!

İzmir Veteriner Hekimleri Odası  Yönetim Kurulu Başkanı H. Gökhan Özdemir, 28 Eylül Dünya Kuduz Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Yazılı açıklama yapan Özdemir şunları belirtti;

"28 Eylül Dünya Kuduz Günü'nde başta ölüm yıldönümü olan Louis Pasteur olmak üzere Tek Sağlık çalışmalarına emek vermiş bilim insanlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Bugün artık herkes evcil hayvanlarının aşı takvimindeki en önemli ve zorunlu aşılardan birinin Kuduz aşısı olduğunu biliyor. Bugün herkes yaban hayatındaki kuduz riskinin farkında ve yaban hayatına dair de aşılama çalışmaları yapılıyor.

h.gokhan-ozdemir-foto.jpg

Bugün herkes bu kadar ölümcül olan Kuduz'dan çok basit bir şekilde aşılama ile korunabildiğini biliyor. Bugün herkes kuduzun ölümcül bir hastalık olduğunun ve en tehlikeli zoonozlar arasında olduğunun da farkında.  28 Eylül Dünya Kuduz Günü de; insanlar bu günü ve bu bildiklerini unutmasınlar diye var.  Ama ne yazık ki dünya "Tek Sağlık" çerçevesinde "Veteriner Hekimsiz sağlık olmaz" derken, ülkemizde kimse evcil hayvanların sağlığının güvencesi olan Veteriner Hekimlerin kıymetini bilmiyor.

Veteriner Hekimler yaz kış, dağ bayır demeden aşılama çalışmalarını yaparken kimsenin ruhu duymuyor. "Veteriner Hekimler hayvan sağlığını korurken, Kuduz ve diğer zoonozlarla mücadeleleri sayesinde halk sağlığını da koruyor" demek nedense kimsenin işine gelmiyor. Bizim dışımızda hiç bir yetkili de çıkıp "Veteriner hekimler de yıpranıyor, diğer tüm sağlık çalışanları ile aynı hakları almalıdır" demiyor, diyemiyor. Ama aslında herkes biliyor; "Kuduz hep var ama, Veteriner Hekimler sayesinde yok".

Bu da zaten bizi sağlık çalışanı ve kimse kabul etmese, yasalarla hakkımızı vermese de halk sağlığı için vazgeçilmez yapıyor. Dünya Kuduz Günü aracılığıyla var ama yokları hatırlatırken, meslektaşlarımıza, kıymet bilmeyen tüm yetkililer yerine emeklerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyoruz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.