İzmir VHO'dan İstihdam açıklaması

İzmir VHO'dan İstihdam açıklaması

İzmir Veteriner Hekimleri Odası İstihdam açıklamasında bulundu. 

İşte o açıklama:

"İstihdam; bir insanı bir işte çalıştırma, işlendirme olarak ifade edilen ve günlük hayatımızda sıklıkla duyduğumuz sıradan bir terimden fazlasıdır. "İstihdam" sözcüğü içinde geçtiği cümlelere hayat dersi olacak anlamlar yükler.

Biz Veteriner Hekimler yoğun ihtiyaca karşın kamuda en az istihdam edilen meslek grubu olarak bunu çok iyi biliriz. Çünkü biz kendi kendimizi istihdam eder, kendi kendimizi işlendiririz. Emeğimizi, eğitimimizi ülkemizin üretim sürecine kelimenin tam anlamıyla zorla dahil ederiz. Çünkü biliriz ki biz de elimizi kolumuzu çeksek, hayvancılık da yetiştirici de eksik kalacak.

Biliriz ki tarımsal üretimin var oluş sebeplerinden olan hayvan varlığının bize ihtiyacı var. Üretimin kaynağındaki hayvan potansiyelimize, hayvan potansiyelimizin genetik kaynaklarına, sağlığına sahip çıkmak bizim işimiz biliriz. Yem fiyatları artsa da, sattığı ürünün değeri sabitlense de hayvancılık sektörü ayakta kalsın diye herkesten önce desteği biz yapar yetiştiricimizi ayakta tutmaya çalışırız. Aile işletmelerinin borç defterleri kabarsa da, hep en son bize olan borçlarını kapatsalar da seslenmeyiz. "Bizi aileden bilirler ondandır bu tavırları der" emeğimizin karşılığını verecekleri güne kadar sabrederiz. Biz aslında hem kendimizi istihdam ederiz hem de yetiştiricinin üretimde kalmasını sağlayarak hayvancılıkta istihdamın sürekliliğini sağlarız.

h.gokhan-ozdemir-izmir-veteriner-hekimleri-odasi-baskani-002.jpg

Hayvancılıkta istihdamın sürekliliğini sağlarız ki; kesime gitmesin dişi hayvanlarımızla birlikte yerli ırk gen kaynaklarımız.

Hayvancılıkta istihdamın sürekliliğini sağlarız ki; hayvan nüfusumuz eksilmesin, yetiştiricimiz dara düşmesin.

Hayvancılıkta istihdamın sürekliliğini sağlarız ki; hayvanlarımız sağlıklı beslenebilsin, sağlıklı ve kaliteli hayvansal gıdaya ulaşabilsin insanımız.

Hayvancılıkta istihdamın sürekliliğini sağlarız ki; sağlıklı ve kaliteli gıdanın ulaşılabilir olduğu ülkemizde sağlıklı olsun insanımız.

Hayvancılıkta istihdamın sürekliliğini sağlarız ki; sağlıklı beslenen, protein açığı olmadan büyüyen çocuklarımız kendileri kadar kaliteli bir gelecek sağlasınlar ülkemize.

Anlayacağınız; İthalata karşı duruşumuz istihdama olan saygımızdandır. İthalata karşı duruşumuz yerli ırklarımıza sahip çıkışımızdandır. İthalata karşı oluşumuz hayvancılık sektöründe ülkemiz insanlarının istihdamına yol açma derdimizdendir. İthalata karşı oluşumuz kaynaklarımızın, insanlarımızın ve hayvan nüfusumuzun kıymetini bilişimizdendir.

Kamuda istihdam çok görülse de bizlere biz istihdamı kendi gücümüzle sağlamayı da, biz güçlü olursak ülkemizin her şeye rağmen güçlü olacağını da biliriz.

Kamuda istihdamı, açlık sınırıyla eş tutulmuş maaşlara indirgeyen, kendi kendini işlendirip istihdam etmeyi bilen hayvancılık sektörünün kıymetli yetiştiricisini isyan ettiren bürokratlara da bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Sayın yetkililer unutmayınız ki; Üretim yoksa istihdamdan bahsedemeyeceğiniz gibi istihdam etmiyorsanız üretmiyorsunuz demektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.