İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası, Ulu Önder'i andı

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası, Ulu Önder'i andı

Törene konuşmacı olarak katılan tarih profesörü Ergün Aybars önemli açıklamalarda bulundu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. Yıl dönümünde İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası’nda yapılan törenle anıldı. Törene konuşmacı olarak katılan tarih profesörü Ergün Aybars önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Şadi Çetin yaptığı açılış konuşmasında; Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük önder M. Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümü. Başta Atatürk olmak üzere cumhuriyeti kurup bizlere armağan eden tüm ecdadımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bir devri anlayabilmek için o devrin şartlarına bakmak lazım.  1914-1918 yılları arasında insanlık için felaket sayılabilecek 1. Dünya savaşı yapıldı. 65 milyon asker savaşa katıldı ve 8,5 milyon kayıp yaşandı. Hiçbir savaşın kazanını yoktur. Savaşlar her zaman insanlık için bir kayıptır. Bu savaşın sonunda yurdumuz yabancı, emperyalist güçler tarafından istila edildi. Ne kadar şanslı bir milletiz ki, dünyaya yüzyılda bir gelecek askeri deha bizim milletimizden biriydi. 1919’da M. Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla kurtuluş destanımız başladı. Kurtuluş savaşı, tüm dünya milletlerine bağımsızlık adına ilham kaynağı olan, emperyalist güçlere karşı verilmiş çok büyük bir savaştır. Yokluklar, imkânsızlıklar içinde kazanılmış bir zaferdir. Bu zaferin kazanılmasında Büyük Atatürk’ün ya istiklal ya ölüm diyerek yola çıkması büyük rol oynamıştır. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Türkiye Cumhuriyeti bunca yokluk ve sıkıntılara rağmen yıllar süren savaşların sonunda kuruldu. Cumhuriyet büyük fazilettir. Bu yüzden Cumhuriyeti asla unutmamak, unutturmamak ve kazanımlarına sahip çıkmak her birimizin vatandaşlık görevidir. Her şeyin çaresi Cumhuriyet’tir. Zaman zaman umudumuzu kaybettiğimiz anlar olabilir. Ancak büyük Atatürk’ün dediği gibi “umutsuz durum yoktur, umutsuz yarınlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.” Bizler umutsuz olmayalım. Umudumuzu yitirmeyelim. Aydınlık yarınlara, Türkiye’nin aydınlık geleceğine olan umudumuz hiç bitmesin.” dedi.

Prof. Dr. Ergün Aybars “Kurtuluş savaşımızda büyük kayıplar, şehitler verildi. Ancak, Cumhuriyetimizi bu zafere borçluyuz. Anadolu’da bir Mustafa Kemal çıktı karşılarına. Atatürk istihbaratın da gücüyle, Erzurum’da yaptığı gizli görüşmelerde İngiltere’nin bize yeteri sayıda asker gönderemeyeceğini öngörmüştü ve bunu dile getirmişti. Atatürk; dünya tarihini değiştiren, Türk Tarihini değiştirip Türkiye Cumhuriyetini kuran insandır. Saltanatı kaldırdı, Cumhuriyeti kurdu. Halifeliğin olduğu bir cumhuriyet olamaz diyerek halifeliği kaldırdı.

Bütün dünyadaki çeşitli ideolojilerde farklı liderler Atatürk’e hayrandır. Küba’da Fidel Castro sanat heykeli dışında, ideolojik olan hiçbir heykelin dikilmesine izin vermedi. Buna kendi heykeli de dâhildir. Sadece Atatürk heykeli var ve altında “Yurtta sulh, cihanda sulh” yazıyor. Çünkü Atatürk bağımsızlık savaşının fikir babasıdır. Şili’de de Atatürk heykeli vardır. Bütün Latin Amerika, bağımsızlık savaşçılarının hepsi Atatürk hayranıdır. Avustralya Milli Parkında, Yeni Zelanda da Atatürk heykeli bulunmaktadır. Çin’de Monarşiyi yok eden aydınlanma devrimcisi olarak Atatürk hayranlıkla okutuluyor. Bizler de büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün kıymetini bilelim, ileriki nesillere aktaralım.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.