İzmir yılın en sıcak gününü yaşıyor

İzmir yılın en sıcak gününü yaşıyor

İzmir, bu yılın en sıcak gününü yaşadı. Termometrelerin 42 derece gösterdiği kentte, meydan ve sokaklar diğer günlere göre boş kaldı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar, çareyi çeşme başında serinlemekte buldu.

Temmuz ayı içerisinde yüksek hava sıcaklıkları ile karşı karşıya kalan İzmir, 42 derece ile yılın en sıcak gününü yaşadı. Günün her saati yoğun olan Konak Meydanı, turistler ve güvercinlere kaldı. Vatandaşlar İzmir Saat Kulesi’nin çeşmelerine koşarak serinlemeye çalışırken, sıcaktan bunalan bazı çocuklar ise tehlikeye rağmen süs havuzunda yüzdü.

ÇOCUKLAR ÇEŞMELERE KOŞTU

Sıcak, en çok çocukları etkiledi. Almanya’dan Türkiye’ye gelen çocuklar, “Haberlerde Türkiye’nin çok sıcak olacağını duymuştuk. Doğruymuş. Çeşmede serinliyoruz” dedi. Ramazan Alparslan, “Almanya’dan İzmir’e geldik. Havalar düşündüğümüzden daha sıcak. Haberlerde 45 dereceyi bulacağı söylenmişti. Sıcaklara karşı bol bol su içiyoruz. Gölgelik yerlerde oturmaya çalışıyoruz” derken, Adem Kartal isimli gurbetçi, “Gezmek için Almanya’dan geldik. Hava çok sıcak olduğu için çocuklara şapka takıyoruz, biz de güneş kremi sürüyoruz. Biz tatile geldiğimiz için sıcakları seviyoruz. Çünkü Almanya sıcak değil ama bu kadar sıcak tabii ki çok iyi değil” diye konuştu.

aw943720-07.jpg

“SICAĞI SEVİYORUZ”

Uşak’tan İzmir’e gelen bir aile ise sıcaklardan çok memnun olduklarını belirterek gülümsetti. Hikmet Vural, “Sıcağa karşı sadece su içerek önlem alıyorum. Ben sıcağı çok seviyorum. Kemiklerim yumuşuyor. Sıcaklar hoşuma gidiyor. Bugün de İzmir Saat Kulesi’ni gezmeye geldik" dedi.

Gülperi Şenol ise “Bugün hava çok sıcak ama sıcaktan memnunuz. Konak’a gezmeye geldik. Meteoroloji, bu sıcaklarda gezmememiz gerektiğini söylüyor ama biz cesaret ediyoruz. Kemeraltı Çarşısı’nı da gezip eve gideceğiz. Bugün sıcaklardan dolayı meydanlar da boş. Biz sıcağa meydan okuduk” ifadelerini kullandı.

Hava sıcaklıkları perşembe 34, cuma 33, cumartesi 34, pazar 36, pazartesi 37, salı 36 ve önümüzdeki çarşamba 36 derece olacak.

aw943720-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.