İzmir'de 16 Kaçak Lüks Araç Yakalandı

İzmir'de 16 Kaçak Lüks Araç Yakalandı

İzmir'de Gürcistan'dan getirildiği belirlenen 16 kaçak lüks araç bulundu.

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen başaralı operasyonla beraber Türkiye'ye Gürcistan üzerinden sokulup, sahte ruhsatlarla başkalarına satıldığı belirlenen 16 lüks araç ele geçirildi. Araçları satın aldığı belirlenen isimler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapıldı.

Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yurt dışından getirilen ve mevzuata aykırı şekilde Türkiye'de bırakılan araçları takibe aldı. Araçlar hakkında sahte ruhsatlar kullanılarak satış işlemi gerçekleştirildiğini belirleyen Gümrük Muhafaza, Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenleyerek toplam fiyatları 2 milyon lirayı bulan araçlara el koyarak satın aldığı ve kullandığı belirlenen şüpheliler hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Turist gibi sokmuşlar

Yapılan araştırmalar sonucu Gürcistan'dan Türkiye'ye turist gibi gelen Gürcistan vatandaşlarının araçları Türkiye'de bırakarak ülkelerine geri döndüğü ve araçların Türkiye'de satıldığı öne sürüldü.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.