İzmir’de 2650 öğrenci “Sınavdır Geçer” dedi

İzmir’de 2650 öğrenci “Sınavdır Geçer” dedi

Okan Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde düzenlediği “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansı” İzmirli üniversite adaylarıyla Kaya Termal Otel’de buluştu.

Konferansta Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürü Servet Gülsün Şirin zorlu üniversite maratonuna dair önemli ipuçları verdi. Sınavdır Geçer Konferansı’na okul  müdür ve yöneticilerinin yanı sıra Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut da katıldı.

Okan Üniversitesi rektörü Prof.Dr Şule Kut İzmirli öğrencilere önemli mesajlar verdi. Prof.Dr Şule Kut konuşmasında üniversitenin AR-GE projelerinde öğrencilerin yer alması, Miami’deki Okan International University’de hazırlık okuma imkanı, Okan Üniversitesi Hastanesi’nin öğrencilerine sunacağı staj imkanı gibi farklılıkların altını çizdi ve öğrencilere Okan Üniversitesi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Konferansta Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Servet Gülsün Şirin adayların merak ettiği tüm sorulara yanıt verdi. Konferanslarındaki kendine özgü üslubuyla adayların yoğun ilgisi ve sempatisini kazanan Şirin, gençlere üniversiteye hazırlık maratonunda faydalanabilecekleri önemli ipuçları verdi.Şirin, lise müfredatının ortalama zekaya sahip bir öğrenci tarafından üstesinden gelinebileceğini belirterek öğrencilere yapabileceğinizin en iyisini yapmalısınız diye konuştu.Öğrencilerin en çok zaman planlaması yaparken sorun yaşadığını belirten Şirin; zaman yönetimini en iyi şekilde yapmaları konusunda öğrencileri uyardı.Öğrencilere çalışmaya önce küçük adımlarla başlamaları gerektiğini ardından kendilerini değerlendirip, Ne yapmam gerekiyor? ve Ne olmak istiyorum? sorularını cevaplarını kendi içinizde arayın dedi.

Üniversite adaylarının geleceklerini yönlendirmelerine ve kendilerine uygun kariyer planını yapmalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen seminerde, Servet Gülsün Şirin, “Kendi yeteneklerinizi keşfedin, hepinizin elinde bir zaman var. Onu iyi kullanırsanız hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Dünyanız, hayalleriniz kadardır. Büyük hayaller kurarsanız büyük dünyalara sahip olursunuz. Hemen şimdi hayal kurun. Ertelemeyin, geç kalmayın” diye konuştu. Anne ve babaların kendi hayatlarında yaptıkları hatalardan ders çıkardıklarını ve çocuklarının da bu hataları yapmamalarını istediğini belirten Şirin, ben istediğim mesleği yapıyorum. Bu yüzden çok mutluyum. Burada sizi gözünüzün içine bakmak ve gözünüzdeki ışığı görebilmek benim için çok değerli” dedi.Başarılı olmak, sınavları kazanmak ve istediği mesleği yapmaktan daha büyük bir amaç olduğunu belirten Şirin, “Asıl amaç, iyi bir insan olmak. İyi bir insan olun, kimseyi incitmeden yaşamayı öğrenin” diye konuştu. 

Şirin konferansın sonunda öğrencilere Okan Üniversitesi’nin burs, kampüs yaşamı ile bilimsel ve sanatsal çalışmaları hakkında bilgi verdi. Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansı’na İzmir’li öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer konferansı’nı farklı bir sunuş tarzı ile İzmir bölge temsilciliği’nde eğitim uzmanı olarak görev yapan Burak Akkol yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.