İzmir'de 2'si Amiral 6 Denizci Subay İçin Gözaltı Kararı

İzmir'de 2'si Amiral 6 Denizci Subay İçin Gözaltı Kararı

İzmir'de görülen askeri casusluk davası hakkında 2'si amiral olmak üzere 6 denizci subayın gözaltına alınmasına karar verildi.

Türkiye gündemini uzunca bir süre meşgul eden casusluk davasında flaş gelişme. 

Kamuoyunda askeri casusluk davası adıyla ünlenen İzmir'de patlak veren davada ve fişleyerek sahte delil üretilmesi suçu işledikleri gerekçesiyle 2'si amiral olmak üzere 6 asker hakkında gözaltı kararı alındı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olan bir Tümamiral, bir Tuğamiral ve 4 binbaşının gözaltına alınması istenildi. 

PDY FETÖ üyesi olmaktan...

Haklarında gözaltı kararı çıkartılan askerlerin eskort kızlar tarafından yapıldığı iddia edilen fişleme ve belge sızdırma işlemlerini kendilerinin yaptığı öne sürüldüğü için arandığı öğrenilirken aynı zamanda 2'si amiral toplam 6 üst düzey askerin FETÖ ve PDY üyesi olmakla suçlandığı belirtildi. Aranan subayların askeriye içerisinde, diğer askerleri etnik kökenlerine göre fişleme yaptıkları öne sürüldü.

Biri gözaltına alındı

Askeri casusluk davasında fişleme yaparak sahte delil üretme suçuna karıştığı iddia edilen 2'si amiral 6 asker içerisinde yer alan bir binbaşı İstanbul'da gözaltına alınarak İzmir Adliyesi'ne getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.