İzmir'de 3 ilçede 3 milyarlık dev altyapı projesi!
İZSU, Konak, Bayraklı ve Karabağlar’da 3 milyar liralık TEWFER projesi kapsamında altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Yağmur suyu ve atık su hatlarının ayrıştırılmasıyla su baskınlarının önlenmesi hedefleniyor.
MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentte altyapıyı güçlendirmek ve su taşkınlarına karşı önlem almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda özellikle yoğun yapılaşmanın bulunduğu Konak, Karabağlar ve Bayraklı ilçelerinde kapsamlı altyapı projeleri hayata geçiriliyor.
Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen ve yaklaşık 3 milyar liralık bütçeye sahip Türkiye Deprem, Sel ve Yangın Acil İmar Projesi (TEWFER) kapsamında Konak, Bayraklı ve Karabağlar’da çalışmaların devam ettiği bildirildi. Proje ile kentin altyapısında köklü bir dönüşüm hedefleniyor.
SU BASKINLARINA KARŞI AYRIŞTIRMA ÇALIŞMASI
İZSU ekiplerinin sahada yürüttüğü hummalı çalışmalarla yağmur suyu ve atık su hatlarının ayrıştırıldığı, bu sayede özellikle yoğun yağışlarda yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi. Aynı zamanda çevresel etkilerin azaltılması ve altyapı sistemlerinin daha verimli çalışması hedefleniyor.
Belediyenin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, çalışmaların İzmir genelinde aralıksız sürdüğü vurgulanarak, “Şehrin dört bir yanında sahadayız, İzmir için durmadan çalışıyoruz” ifadelerine yer verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.