İzmir'de 5 göçmen kaçakçısı yakalandı

İzmir'de 5 göçmen kaçakçısı yakalandı

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Göçmen Kaçakçılığına yönelik son bir hafta içerisinde yaptıkları operasyonlarla, Göçmen Kaçakçılığı yapan toplam 5 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

İlimiz genelinde yasa dışı yollardan, Avrupa ülkelerine deniz yoluyla kaçmaya çalışan yabancı uyruklu göçmen şahıslar ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;
        
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İzmir MİT Bölge Başkanlığının son bir hafta içerisinde ortak yaptıkları operasyonlarda; yabancı uyruklu şahısları yasadışı yollardan yurtdışına çıkarmaya çalışan A.Ö.(45), S.M.E.(32), Ö.Y.(32), L.D.(51) ve D.A.(54) ile 26 Suriye uyruklu, 18 Afganistan uyruklu, 15 Filistin uyruklu, 6 Orta Afrika uyruklu ve 1 İran uyruklu olmak üzere toplam 66 göçmen şahıs yakalanmış, yanlarında ise 33 adet can yeleği, 3 adet şambrel ve 1 adet şişirme pompası ele geçirilmiştir. 

A.Ö. ve S.M.E. Adli Kontrol şartı ile serbest kalmış, Ö.Y., L.D. ve D.A. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.